top of page

Nyt on luksus kaukana: Kreikan huippukuski asuu matkailuvaunussa Muuramessa – ”Täydellistä”

Muuramessa suureen suosioon noussut Tökö Boozeberg esitteli pienen kesäautonsa.Muuramessa rulliviikon valmistelevaa harjoitusleiriään viettävä Kreikan tähtikuski Tökö Boozeberg on valloittanut muuramelaisten sydämet valloittavalla luonteellaan ja ajotyylillään. Kreikkalainen mestarikuski starttaa perjantaina jo 14. perättäiseen rulliinsa, eli hän on rullinut tauotta kesän 2016 debyyttistartistaan lähtien.


Varmasta suorittamisesta ja leveistä ajolinjoista tuttu kuski on saanut lisää ihailua osakseen tuoreella haastattelulla. RTT:n palkittu ajankohtaisjulkaisu Rullikka vieraili hänen pyörillä liikkuvassa kesäkodissaan.

– Halusin harjoitusleirille kisakylän läheisyyteen ja rullia täysillä. Tämä on täydellistä, Tökö perustelee asumisvalintaansa.

Saavuttuaan Muurameen Tökö majaili ensin vuokralla talossa, jonka omistaja ei ollut paikalla. Kun omistaja tuli takaisin, pelaajalle tarjottiin korkealuokkaista hotellimajoitusta. Tökö halusi enemmän vapautta ja kieltäytyi. Nyt hän nukkuu renkaiden päällä tontilla, josta on helppo harjoitella erikoiskokeita heti herättyään.


Sillä välin, kun maailmalla kohistaan Toni Kardinaalimaisterin ja Kuha Darrasen miljoonaluokan sponsoridiileistä, Tökö tarjoaa vastapainoksi vaatimatonta elämäntyyliä.

– Rakastan tätä. Tämä on yksinkertaista elämää. Ei tarvitse ajatella niin paljoa. Kunhan lasket omia pisteitäsi ja nautit ajamisesta.

Vaunusta löytyy kaikki tarpeellinen. Korttipakka, viisi noppaa, frisbee ja sekuntikello.

– Minulta ei löydy paljoa erikoiskokeilla hyödynnettäviä välineitä. Mutta kun sinulla on paljon, haluat usein hankkia niitä lisää. Se voi johtaa kärsimykseen. En ole toistaiseksi kärsinyt harjoitusleirilläni. Nautin siitä, Tökö pohtii.


Muun muassa alamäkikelkkailua, pohdiskelua ja peston valmistusta harrastava ouzonjuoja mainitsee matkailuvaunun heikoksi puoleksi pienen vessan.

– Joskus on helpompaa pysähtyä tarpeille ulkona kesken erikoiskokeen, kuski naureskelee.

Viime viikon lopulla harjoitusleirin pystyttänyt Tökö kehuu vuolaasti Muuramen luontoa sekä ohikulkijoita, jotka ovat vaikuttuneet näkemästään intensiivisestä kreikkalaisesta harjoittelusta.

Kun katson heitä silmiin, näen kuinka paljon rulli heille merkitsee. Se on fantastista. Maailmanennätyksiä on jo ehtinyt tapahtua.

Tököllä on suunnitelma selvillä, mitä hän aikoo tehdä heti ammattilaisuransa jälkeen.

– En ole aiemmin kertonut tätä muille, mutta viimeisen rullini jälkeen pakkaan pestot reppuuni ja poistun vaununi kanssa. Se on tämänhetkinen unelmani.

Perjantaina käynnistyvään historian kymmenenteen vuosittaiseen kesärulliin Tökö Boozeberg starttaa tällä hetkellä Bet Jesuksen pivän äkertoimella 1,80. - RTT

37 katselukertaa

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page