top of page

Kansainvälisiä Suurmarkkinoita haetaan konkurssiin – "Eikö täältä saa edes Pojan leipää"



Turkkilainen disko soi englantilaista toffeeta myyvässä kojussa Lutakon kansainvälisillä Suurmarkkinoilla. Naapuriteltta myy donitseja, jonka makean sokerisen tuoksun haistaa jo kauas.


Kansainvälisiltä näyttäviksi brändättyjen keskinkertaisten toriherkkujen kauppa ei kuitenkaan käy edellisvuosien tahtiin ja monivuotista ruokatapahtumaa haetaan nyt konkurssiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Syyksi epäillään elintarvikealaa mullistavaa uutta perinneherkkua.


Nuorehko seurue lähestyy juustokojua ja kauppias syttyy kuin starttipistoolin laukauksesta. "Bonjour, täältä ranskalaiset kermajuustot, sinihomejuusto?".


Seurue tiedustelee kuitenkin vain mitä juustoa tulee Pojan leipään.


– Pojan leipä sitä ja Pojan leipä tätä. Kaikki haluavat vain Pojan leipää, Oltermannia ranskalaisena kermajuustona kaupitteleva mies kertoo alistunein katsein.


– Tietääkö toimittaja reseptiä?, kauppias utelee olemattoman pieni toivon pilke silmäkulmassaan. Pojan leipä valittiin edellisenä viikonloppuna Primuksen parkkipaikalla huipentuneessa gaalassa Keski-Suomen perinneherkuksi.


Leipä valikoitui voittajaksi kuusihenkisen raadin käsittelyssä, jossa istui neljä varsinaista - ja kaksi varajäsentä. Ehdokkaina olivat Pojan leivän lisäksi Jos Börstappen (hampurilainen), Kai Pain hanakolmonen ja Big Bangin fantasiapitsa.


Rullikka ei tavoittanut puhelimitse Poikaa haastatteluun. Poika vastasi haastattelupyyntöön tekstiviestitse "Milloin on rullit". - RTT

117 katselukertaa
bottom of page