top of page

Napponen ja Darranen hehkuttavat kesärullia: ”Tontut pois radalta”


Vuoden 2023 Rulli Winter Classic -osakilpailu ajettiin maaliin noin kaksi kuukautta sitten. Tämä tarkoittaa lämpöasteiden noustessa monen kuskin kohdalla vain yhtä asiaa: on aika käynnistää kesän harjoittelukausi.


Rankka treenijakso avattiin Kuha Darrasen ja Ritu "Noppa" Napposen osalta Jämsässä varhain maanantainaamuna Suomen aikaa kahdella reilun kilometrin mittaisella rykäisyllä.


Suuria otsikoita vältellen mestaruusjahtiin valmistautuva Napponen kirjautti molemmille vedoille pohja-ajan.


– Oli makeeta ajaa, kun järjestejätaho oli saanut siivottua tontut pois radalta. Pysähdyimme myös Jämsän kaupungissa vetämässä vanhaa kunnon "Ritu Show" -meininkiä. Siellä oli pirusti porukkaa vaikka nyt on vasta maanantai. Selvästi näkee, että oikeaan paikkaan olemme tulleet, kun ihmisiä tämä laji kiinnostaa, Napponen kommentoi.


Unescon maailmanperintökohteena tunnettu Jämsän kaupunki oli tupaten täynnä katsojia. Hieno tunnelma sai kehuja myös takavuosien mestarikuskilta.


– Siistiä oli tuommoiselle porukalle näyttää miten ajetaan. Jämsä ei sinäänsä ole kyllä mikään mukavin pätkä avata konetta, mutta fiilistä oli paljon, ja se teki hommasta mukavaa, Darranen säesti.


Historian kymmenenteen kesärulliin eli todelliseen urheiluspektaakkeliin Napponen ja Darranen lähtevät eri lähtökohdista. Bet Jesuksen voittajasuosikiksi noussut Ritu "Noppa" Napponen ei ole RTT:n saamien tietojen mukaan vielä antanut virallista ilmoittautumispäätöstä, kun taas entinen maailmanmestari kertoi ensimmäisten joukossa asettumisestaan starttiviivalle. – Pitää koittaa kesän yleisöpätkillä saada kaikki mahdollinen itsestä irti. Radan läheisyyteen pyrkiville tontuille ei ole luvassa edes tien aurausta. Luulenkin, että hashtag #tontutpoisradalta trendaa jälleen kisakylässä, Darranen pamauttaa.


Napponen puolestaan intoili hyvästä onnistumisesta harjoitteluissa. Perinteisesti Ritu Show:n valovoimainen keulakuva ei ole vastaavilla erikoiskokeilla viihtynyt, mutta tällä kertaa kaikki onnistui.


– Tunnustan, että harjoitusmielessä ajaminen ei tuntunut miltään, mutta siinä juju onkin. Kun ei liikaa mieti, niin tulee ajaminen puhtaasti selkäytimestä. Ei auta muu kuin kaasuttaa koneesta karstat pois ja yrittää pitää auto puhtaana. On elintärkeää selvitä mutkista ulos, mutta vielä tärkeämpää on saada pari hyvää ulostuloa medialle, Napponen summasi.


(RTT)

93 katselukertaa
bottom of page