top of page

Vantaalle povataan kaikkien aikojen makkararullia!



Rullin amatöörikisaksi luokiteltava Vantaa Cup starttasi perjantaina 2. helmikuuta vapaan ajotyylin sprinteillä. Aurinkoinen keli houkutteli väkeä paikalle arkipäivästä huolimatta. Vantaan hupiajot keräsi paljon kuskeja ja yleisöä heti avauspäivänä, mutta Rullikan toimittaja pani merkille, että kaikki osallistujat olivat miesoletettuja.


– Tänään täällä oli 500 kisamakkaraa ja huomenna 1000, povasi Kaikki ajaa Ry:n toiminnanjohtaja Reeti Sivupalli. Reeti ja hänen tyttöystävä Siilo Lenkkitie ovat talkoolaisina myymässä pääsylippuja Winter Classic 2024 -tapahtumaan katsojille. Yksi pääsylippu kustantaa 24 euroa ja tuotto menee Kaikki ajaa Ry:n naiskuskien etelänleirikustannuksiin.


– Onneksi on näin mahtava keli, toteaa Sivupalli viitaten taivaalta satavaan raekuuroon.


Lars Kuunkatu ja Magyar Hittipaldi ovat tulleet paikan päälle Vantaalle katsomaan amatöörikuskien edesottamuksia.


Olisihan se tosi hienoa nähdä muitakin kuin mieskuskeja täällä, mutta ymmärtäähän sen kun on tällaisesta lajista kyse, että jokainen tekee ne omat ratkaisunsa. Toisi se varmasti lisää yleisöä, pohtii Hittipaldi.


Vapaa-ajalla tähtikuskeilla riittää aikaa myös hyväntekeväisyyteen. Keliolosuhteet muistuttivat 2014 Eesti Cupin ankaraa räntämälliä, mutta silti kaksikko myi muiden talkoolaisten joukossa talviklassikon pääsylippuja.


– Kaikki me ajetaan, ja kun ei ole tarpeeksi naiskuskeja radalla, niin on hyvä saada heitä yleisöön sekä Mixed Zonelle. Nämä ovat paikkoja, joista on sitten lyhyt matka starttiviivalle. Kun me lähdetään tästä maastoon, niin kyllä pölinä käy, Kuunkatu maiskuttelee.


Vantaan erikoisesta makkararullista huolimatta nuorison on hyvä muistaa, että muun Louise "LDW" Drunken-Walker rikkoi lasikatot jo vuosia sitten voittamalla Rullin maailmanmestaruuden. Drunken-Walkerin nimeä ei vielä näy talviklassikon osallistujalistassa ja tämä on herättänyt paljon kysymyksiä uran jatkosta.


– Sinne ei tulla noin vaan menestymään ilman vahvaa lajitaustaa. En osaa vielä sanoa osallistumisestani, mutta juoksin maratonin alkutalvesta ja hyppäsin henkilökohtaisen ennätykseni Laajavuoren Iines-mäessä. Kestävyyskuntoa löytyy kohtuudella jo ja kun saa lajivoimaakin sisään, tuloksetkin alkavat paranemaan siitä ja kun tulokset paranevat, niin osallistumisen todennäköisyys kohoaa, Drunken-Walker sanoo kryptisesti.



Bet Jesuksen tuoreet Winter Classic 2024 -voittajakertoimet:


1. JJ Lehtonen 1,02

2. Ritu "Noppa" Napponen 1,12

3. Jos Börstappen 1,15

4. Tatjana Tussunova 1,70

5. Mauno McRae 1,90

6. Kuha Darranen 2,20

7. Kantsua Suonissa 2,60

8. Jarno Rulli 2,70

9. Tökö Boozeberg 2,80

10. Tarja de Pulveri 3,00

11. Lawrence Boss-Mäkine 3,50

12. Krusu Vice * 3,70

13. Ari Ratanen 4,10

14. Magyar Hittipaldi 4,20

15. Mikhael Koomacher 4,30

16. El Roberto Muchaco 4,50

17. Sawon Rasti 4,80

18. Lars Kuunkatu 5,00


(RTT)

64 katselukertaa
bottom of page