On se kuski!

Näin kansainväliset rullimestarit hehkuttavat kylmäpäistä nuorukaista El Roberto Muchacho, on se kuski!

Näin totetavat rullilegendat yhteen ääneen Laajavuoren hiihtokahvilassa. Neste Rulli Winter Classicin viralliseen asiantuntijapöytään on kerääntynyt mm. Mauno McRae, Lawrence Boss-Mäkine ja Keijo Sibelius. Sibeliuksen mukaan rullipiireissä riittää ”harjoittelijoita”, joista ei koskaan tule mitään. Sen takia ei ollut itsestään selvää, että 19-vuotias Muchacho pystyy nappaamaan palkintokorokesijan toisessa ammattilaisrullissaan, vaikka nuorukaista on valmistettu uralle systemaattisesti jo vuosia.


Nyt kaksi vuotta sitten kesäkisoissa hopeaa maiskutellut meksikolainen lähtee hakemaan uran ensimmäistä ykköspaikkaansa.


– Kaikista ei tule ollenkaan kuskeja, vaikka valmistettaisiin kuinka monta vuotta. Ne ovat silti samanlaisia koheltajia. Kyllä Roberosta näki jo, kun hän ajoi Zastavalla, että kuskihan se on. Ei siitä mihinkään pääse. Onhan se rullimies, hehkuttaa McRae.


– Vauhtia on ja ennen kaikkea se, että poika malttaa ajaa nätisti. Hän pysyy tiellä eikä tee virheitä, lisää Boss-Mäkine. (RTT)

26 katselukertaa