top of page

Valko-Venäjä on nyt kaikkien huulilla – Näin teet Jarno Rullin hitticocktailin


Tuplavalkovenäläisen vivahteikkaat maut vievät syvälle Jarno Rullin mielentilaan.

Jokaiseen mm-rullin osakilpailuun osallistunut ja täten Rulli Iron Man -ennätystä hallussaan pitävä latvialais-italialainen Jarno Rulli on nostanut klassikkodrinkki valkovenäläisen monen huulille. Vuoden 2023 talviklassikkoon osallistuvan kuskin on nähty nauttivan drinkin tuplattua versiota Pub Kierteessä useaan otteeseen. Tuplavalkovenäläinen saattaakin hyvin olla tämän kevään yksi hittidrinkki ainakin Rulli Winter Classicin katsomoissa.


Mutta mikä drinkki ehkä hieman unohduksiinkin jäänyt Jarnon tuplavalkkari oikein onkaan? Muistellaanpa kuuluisan cocktailin historiaa.


Valkovenäläinen on makea drinkki, jonka juuret juontavat Varesen kaupungin läheisyyteen, Italiaan. Drinkki keksittiin paikallisessa Ungheria Varese -hotellissa vuonna 1924. Juoman kehitteli alkuvaiheen dementiaa sairastanut Janina Tutti, joka työskenteli hotellissa siivoojana sekä lapsia hoitaen. Moni Ungheria Varese -hotellin asiakas jätti päivisin lapsensa Julian hoidettavaksi, jolloin Julia tarjosi lapsille lusikallisen makeaa cocktailiaan. Yksi vierailevista lapsista oli Jarno Rulli, joka piti juomasta niin paljon, että pyysi annoksensa aina vähintään tuplana.

Tuplavalkovenäläinen nimitettiin Vareden kansallisjuomaksi vuonna 1925 ja se on noussut tunnetuksi ympäri maailman. Tämä cocktail, jos joku, vie mielen Italian hedelmällisille ja vehreille rinteille.


Jarnon Tupla


8 cl vodkaa

8 cl kahvilikööriä

maitoa

jäitä


1. Lisää jäät isoon tuoppiin.

2. Kaada sekaan vodka, kahvilikööri sekä maitoa täyteen saakka.

3. Tarjoile. (RTT)

54 katselukertaa
bottom of page