top of page

JJ Lehtonen lähestyy maagista saavutusta – Börstappen varoittaa: ”Se täytyy unohtaa!”


Kansainvälinen rullikomitea on ollut kuluvalla kaudella vaikeuksissa fanien protestoidessa viime vuonna väliin jääneen Eesti Cupin takia, mutta kabinettiongelmat ovat vain lisänneet potkua JJ Lehtosen hartioihin.


Kun talviklassikkoon on jäljellä tasan viikko, suomalais-japanilainen tykki on painanut tauluun 922 rullin mm-pistettä. Se tarkoittaa sitä, että hyvin suurella todennäköisyydellä JJ Lehtonen on historian ensimmäinen suomen kansalaisuuden omaava kuski, joka pääsee arvokisojen päätteeksi maineikkaaseen 1000 pisteen kerhoon.


– Se on aika arvostettu luku ja huomioidaan suuresti rullipiireissä. Ei niitä hirveästi ole kautta historian, tuhannen pisteen valiojoukkoon kuuluva Jos Börstappen muistuttaa.


Börstappenin kanssa samaan on yltänyt ainoastaan ruotsalaislegenda Mauno McRae.


Hollantilaistähti muistaa, että reisiin tuli ylimääräistä tärinää, kun saavutus alkoi olla käsien ulottuvilla. Tehtävää ei tietenkään helpottanut se, että tilastoja rakastava rullimedia jaksoi muistuttaa asiasta joka käänteessä.


– Siinä oli varmasti sellaista ratin puristelua ja jarrun painelua, kun halusi sen tonnin nopeasti rikki, Börstappen myöntää.


"Lentävä hollantilainen" kuitenkin huomauttaa, että Lehtosen ajotyyli ei rakennu puhtaasti all-time -pisteiden ympärille.


– Se täytyy unohtaa se numero 1000 ja pitää mielessä numero 24. Nopan on osuttava jos tonnin haluaa saada rikki. Jokainen käsittelee menestyksen omalla tavallaan, mutta uskon Lehtosen olevan niin kokenut ja rento kuski, että hän osaa käsitellä sen eikä ota turhia paineita asiasta, Börstappen kehuu.


Myös takavuosien mestari Louise Drunken-Walker otti kantaa JJ Lehtosen lähestyessä maagista rajapyykkiä.


– On hirmuista huomata minkälaiset paineet Lehtoselle on asetettu. Tulee mieleen, että voiko faneja päästää edes mixed zonelle. Siinä on riski, että kansanjuhla järjestetään jo ennen talvimestaruuden ratkaisua. Rulli on urheilulaji, jota pitäisi olla miellyttävä ajaa ja katsojien katsella. Kyllä nykytilanteessa miettii kahteen kertaan saako radalle tulla tanssimaan, Drunken-Walker spekuloi. (RTT)

71 katselukertaa
bottom of page