top of page

JUURI NYT: Laajavuoren hyppyrimäki nimetään rullitähden mukaan – avajaiset helmikuussa
osana EU:n jättihankkeen pilotointia

Laajavuoren talviurheilukeskuksessa on täysi tohina päällä.



Monelle turistille Matti Nykäsen mäen varjoon jäänyt, mutta lajiniilojen rakastama Iines-mäki on saanut merkittävän julkisen investoinnin. Mäki brändätään kokonaan uudestaan kansanterveyden ja luontoarvojen kanssa flirttailevan hankkeen pilotointivaiheessa.


Kansainvälisen rullikomitean alle avattu luonnonsuojelun ja urheilun terveysvaikutusten synergiaetujen rajapinnalla hiihtävä tutkmussäätiö LUTS on saanut merkittävän EU-hankerahoituksen Iines-mäen kehittämiseen.


13 miljoonan euron kehittämishanke alkaa Iines-mäen brändityöryhmän perustamisella. Työryhmän perustamiskustannukset ovat 12,4 miljoonaa euroa. Hankkeen pilotointivaiheen hallintokustannukset ovat 600 000 euroa.


Kehittämishankkeen pilotointivaiheessa mäki brändätään uudelleen Ari Ratanen -mäeksi. RTT ei ole tänään tavoittanut ex-salibändytähtenä ja nykyisenä mäki-ikonina tunnettua Ari Ratasta.


RTT:n tietojen mukaan Ratanen harjoittelee tällä hetkellä hyvistä valkoviineistään tunnetussa kylpyläkaupungissa itäisesessä Keski-Euroopassa.


– Mäen uusi brändi nostaa ulkoilualueen paikalliskulttuuriarvoa, toimii maakunnan veto- ja pitovoiman vipuvartena sekä kehittää veronmaksajien terveysvaikutuksia erityisesti voimaharjottelun osalta 2020-luvulle, KRK kertoo tiedotteessaan.


Uuden mäen avajaisia vietetään Winter Classicin mäkikilpailujen yhteydessä.


(RTT)

30 katselukertaa
bottom of page