top of page

Konkareilta suorat sanat talvirullista: ”Maailman kovin rulli, harva jaksaa maaliin”

Pedro "Boa" Von Hietanen kaipaa takaisin rulliradoille, mutta hän on Keijo Sibeliuksen ohella ilmoittanut jo hyvissä ajoissa, että starttaa aikaisintaan kesällä.



Bet Jesus on palkannut Von Hietasen ja Sibeliuksen kommentaattoreiksi talviklassikkoon. Muun muassa Ritu "Noppa" Napponen saa kehuja kaksikon talviennakossa.


– Ihan turha tässä on ketään ylivalmentaa ja ylianalysoida. Sanon vain, että tämän talven klassikko tulee olemaan maailman kovin rulli ja harva amatöörikuski jaksaisi maaliin asti, Von Hietanen analysoi.


Eliittikuski Keijo Sibelius kehuu Ritu "Noppa" Napposen, Tarja de Pulverin ja JJ Lehtosen ajotyylejä. Konkari arvostaa, että jokainen näistä kuskeista laittaa kaasun pohjaan jo ennen kisojen alkamista.


– Et ole maalissa ykkösenä, jos lähdet kisaan viivelähdöllä. Nyt on liialti sitä, että seistään mixed zonen takana, haetaan omaa positiota, mennään starttiviivalle ja sitten körötellään alinopeutta maaliin, Sibelius ihmettelee.


Von Hietanen jakaa Sibeliuksen näkemyksen täysin.


– Pidän voimakkaasta ja nopeasta rullista, vaikka se menisi välillä överiksi. Välillä pitää tietenkin säveltää ajonuotteja myös tallin sisällä. Onneksi laji on menossa vauhdikkaampaan suuntaan, Von Hietanen iloitsee.


Von Hietanen korostaa, että kuskien pitää ajaa ja ajatella itse riippumatta siitä minkä tallin ajohaalareihin päätyy.


– Siellä varmasti on joka tallissa kova tempo ja luistellaan paljon ennen starttia. Ei vain seisota ja katsota valmentajan piirrustuksia. Napposen, Pulverin ja Lehtosen ajotyylissä on paljon pohjoisamerikkalaista rock'n'rollia, eikä ole sattumaa, että he valmistautuvat kisoihin kuuntelemalla Dr.Rullin takavuosien hittiä "Salami Style", Sibelius tietää.


Talvirullin loppurypistys alkaa lauantaina klo 12.30. Kaksikolla on toive siitä, kuka nostaa pokaalia lauantai-illan päätteeksi.


– Olisi hieno nähdä Ritu podiumilla. Tarkemmin sanottuna toiveena on, että mestari on: Ritu-Show, kaksikko huudahtaa yhteen ääneen.



Bet Jesuksen päivittyneet Winter Classic -voittajakertoimet:


1. Jos Börstappen 1,01

2. JJ Lehtonen 1,24

3. Kantsua Suonissa 1,28

4. Mauno McRae 1,30

5. Ritu "Noppa" Napponen 1,50

6. Jarno Rulli 1,70

7. Tökö Boozeberg 1,80

8. Lawrence Boss-Mäkine 1,90

9. Kuha Darranen 2,90

10. Krusu Vice * 3,00

11. Magyar Hittipaldi 3,20

12. Lars Kuunkatu 3,70

13. Tarja de Pulveri 4,00

14. Vihtor Dänkenstein * 4,20

15. Mikhael Koomacher 4,50

16. Tatjana Tussunova 4,70

17. Sawon Rasti 5,00

18. El Roberto Muchacho 5,50

19. Karlos Vain 10,00 (RTT)

34 katselukertaa
bottom of page