top of page

Birnesto Binibillan yllätysloikka – Siirtyy huippurullijaksi MM-tasolle

Italialaislaulaja ryhtyy harjoittelemaan rullia lähes ammattimaisesti.



Oopperalaulajan uransa ainakin toistaiseksi paketoiva Birnesto Binibilla siirtyy RTT:n tietojen mukaan ammattirullijaksi.


Innokkaaksi kuskiksi tiedetty Binibilla ryhtyy harjoittelemaan mielilajiaan lähes ammattimaisesti artistiuransa jälkeen. Binibilla osallistui perjantai-iltana ajettuun, historian ensimmäiseen, Rulli Alumni Cup -osakilpailuun ja peittosi kanssakilpailijansa 34 yhteispisteellä. Kyseessä on samalla kaikkien aikojen alumnicupin piste-ennätys.


Binibillan yhdeksi tavoitteeksi on mainittu osallistuminen rullin MM-kisoihin, suoraan kahden päivän kuskina. Henkilökohtaisen mielihyvän lisäksi ex-tenorin tarkoituksena on kannustaa aloittelevia kuskeja ajamaan startista lähtien kovaa ja korkealta.


Helmikuun lopussa 42 vuotta täyttävän italialaiskuskin neuvonantajaksi on ryhtymässä yhdeksäntoista vuotta rullin maajoukkuekuskina toiminut Kuha Darranen. RTT on saanut tiedon luotettavasta lähteestä, että miehet pitänevät palaverin lähiaikoina ja sopivat mahdollisen yhteistyön askelmerkit.


Binibilla on kuskiuransa aikana osallistunut kertaalleen vuonna 2019 järjestettyyn Herttoniemi Cup -osakilpailuun, jossa sijoittui 20 kuskin taistossa sijalle 16. Eilinen Rulli Alumni Cupin voitto antoi väkevän näytön kuskin peruskunnosta.


– Muutama rullin parissa työskentelevä valmentaja on tulokseni nähtyään todennut, että jos pelkällä nopanheitolla kilpailtaisiin, pitäisi minun rullia MM-kisoissa kolmenkymmenen parhaan sakkiin, Binibilla sanoi RTT:n haastattelussa viime yönä.


– Mutta sehän on ihan toiveajattelua. Ei se niin mene. Minun pitäisi osata ensin rullia, hän jatkoi.


Binibilla seuraa lajia tiiviisti ja on vielä hyvää pataa muutamien kuskien kanssa. Muun muassa Lawrence Boss-Mäkine, Mauno McRae ja mahdollinen tuleva valmentaja Kuha Darranen kuuluvat tuttavapiiriin.


– Oltiin Palermossa sen kämpillä viime kesänä. Tuli muutamat näytös-EK:t vedettyä. Niitä on ihan kiva muistella, Boss-Mäkine kertoi Rullikan haastattelussa viime lokakuussa. Binibilla viihtyy vapaallakin ajoasussaan. Kun RTT tapasi miehen lauantaina pulkkamäessä Jyväskylässä, hänellä oli yllään 4 liiviä ja kaksi nimikoitua ajohaalaria.

Rulli Alumni Cup 2023 -tulokset: 1. Birnesto Binibilla (ITA) 34p

2. Arja Horiseva (NOR) 30p

3. Kuha Darranen (PHI) 28p

4. Mauno McRae (SWE) 20p

5. Lawrence Boss-Mäkine (EST) 14p

6. Jarno Rulli (ITA) 12p

7. Väkivalta Wilson (MEX) 10p

8. Butch Rulberg (USA) 6p

9. Alli Vaponen (ISL) 2p


(RTT)

79 katselukertaa
bottom of page