top of page

Ex-salibandytähti teki käsittämättömän loikan rullin huipulle: ”Kolme vuotta sitten en osannut ajaa”

Ari Ratanen, 26, keskittyy täysillä rulliin ja kuvaa treeneistään videoita Tiktokiin.


Ari Ratanen treenaamassa pallokuljetusta avannossa Tšeljabinskin harjoitusleirillä.

Arin valmentajana toimii maajoukkueessa koko uransa valmentanut Coach "Machine Gun" Leinonen. Pari vuotta sitten Ari Ratanen pisti puuhelmet ja Fat Pipen naulaan ja päätti aloittaa huippurullin. Vasempana puolustajana pelannut Ratanen joutui jättämään rakkaan lajinsa loukkaantumisten vuoksi ja jotain oli keksittävä tilalle.


– Kolme vuotta sitten en osannut vielä edes ajaa. Aika nollista lähdettiin liikkeelle, Ratanen kertoo.


Ratanen päivittelee ahkerasti videoita omasta elämästään ja treenaamisestaan julkaisualusta Tiktokiin. Videot keräävät tuhansia ja osa jopa satoja tuhansia näyttökertoja. Ratanen kuitenkin toivoo, että jatkossa hänet tunnettaisiin enemmin rullisaavutuksistaan kuin somevideoistaan.


– On se tavoite sitten mestaruus talviklassikossa tai vuonna 2028 Baltic Cupiin tai mitä onkaan. Aika näyttää ja olen valmis tekemään hommia sen eteen, Ratanen vannoo.


Valmentaja Coach "Machine Gun" Leinonen kuvailee Ratasta helpoksi valmennettavaksi.


– Hän sooloilee samaan tapaan kuin salibandyparketeilla. Rullin kohdalla puhutaan kaukalosta ilman laitoja, ja Ari on sopeutunut laajempaan ajoalueeseen täydellisesti. Hän on hyvä kuski ja veikkaan, että kehittyy vielä todella paljon, Leinonen kehuu.


Ari Ratasen omien sanojen mukaan hän on luonnonlahjakkuus. Varsinaista paloa rulliin ei ole koskaan ollut, mutta hän kertoo silti nauttineensa Leinosen järjestämästä kurimuksen täytteisestä Training Campista Tšeljabinskissa.


– Se oli jännää ja mielenkiintoista. Vuoristoharjoittelua, laskuvarjohyppyjä, ampumahiihtoa ja suunnistusta. Opin paljon. Tiedän kuskeja, jotka eivät ole lähellä yhtäkään tämän tason starttia. He olivat mukana harjoitusleirillä, mutta vain lakaisivat, pesivät lattioita ja ajoivat nurmikkoa. Olen etuoikeutetussa asemassa, enkä kadu mitään, Some-Ratanen hehkuu.



Bet Jesuksen tuoreet Winter Classic 2024 -voittajakertoimet: 1. Jos Börstappen 1,05

2. JJ Lehtonen 1,15

3. Ritu "Noppa" Napponen 1,20

4. Kantsua Suonissa 1,70

5. Tökö Boozeberg 1,90

6. Kuha Darranen 2,20

7. Tatjana Tussunova 2,50

8. Jarno Rulli 2,70

9. Mauno McRae 2,80

10. Lawrence Boss-Mäkine 3,00

11. Tarja de Pulveri 3,20

12. Krusu Vice * 3,50

13. Lars Kuunkatu 4,10

14. El Roberto Muchaco 4,20

15. Mikhael Koomacher 4,30

16. Magyar Hittipaldi 4,50

17. Sawon Rasti 4,80

18. Ari Ratanen 5,00 * = tulokaskuski (RTT)

34 katselukertaa
bottom of page