top of page

Rullin MM-sarjaan sääntöuudistuksia – "Vaatimusten viidakko!"Elokuussa järjestettävä Rullin MM-sarjan osakilpailu Jyväskylässä tuo mukanaan merkittäviä sääntömuutoksia, jotka ovat saaneet kuljettajat ja fänit jakautumaan kahteen leiriin.


Juhlavuottaan viettävässä kilpailussa nähdään uudet säännöt, jotka muuttavat radikaalisti kilpailun luonnetta ja vaativat kuljettajilta enemmän kuin koskaan ennen. Uudet säännöt vaativat kuljettajilta entistä tarkempaa strategista ajattelua. Jokaisen kuljettajan on valittava viisi erikoiskoetta, joita he eivät aja lainkaan.


Tämä ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista kuin miltä se kuulostaa. Vuoden 2016 Rullin voittanut Pedro Von Hietanen on kehittänyt laskukaavan huiluvuorojen hallintaan."H" on huiluvuoron paikka, "E" on erikoiskokeiden kokonaismäärä ja "N" on kilpailun jäljellä oleva aika. Kuljettajien on pidettävä huoli siitä, että he huilaavat viisi kertaa kilpailun aikana, sillä muuten heidän suorituksensa hylätään.


Jallu "Ponto" Burker ei peittele turhautumistaan.


– Tuntuu siltä, että meidän on oltava sekä kuskeja että matemaatikkoja. Tämä ei ole enää pelkkää ajamista, vaan jatkuvaa laskemista ja muistamista, Burker murahtaa.


Kreikkalaiskuski Tökö Boozeberg tuo keskusteluun filosofisemman näkökulman.


– Nämä sääntömuutokset ovat vaatimusten viidakko. Aivan kuin Platonin luola – ne pakottavat meidät näkemään totuuden uudessa valossa, Boozeberg kehrää.


(RTT)

22 katselukertaa

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page