Meksikolaiskuski ihastuttaa rullikansaa – "Pakkasessa on helppo olla ilman paitaa"


Meksikolainen El Roberto Muchacho ällistyttää jälleen pukeutumisellaan – tai pikemminkin sen vähyydellä.


Esimerkiksi toissa sunnuntaina hän osallistui Finlandia-hiihtoon ja sivakoi 20 kilometriä ilman paitaa. Pohjaa Muchachon epätavalliseen pukeutumiseen löytyy parin vuoden takaisesta Winter Classicista, jolloin hän starttasi historian ensimmäisenä hiihtäjänä kuninkuusmatkalle ilman paitaa tai ajohaalaria.


– Huomasin myöhemmin, että fanit rakastavat tyyliäni ja siitä sain lisää energiaa ja paukkuja. Teki mieli hiihtää pitempiä matkoja. Tämä 20km on huono vitsi verrattuna kuninkuusmatkaan. Pakkasessa on helppo olla ilman paitaa, iloitsee Muchacho.


Silminnähden onnellinen meksikolaiskuski piehtaroi maaliin päästyään lumessa ja hän nappasi käteensä sohjoista lunta ja ryhtyi lähelle pyrkivien fanien kanssa leikkimieliseen lumisotaan.


– Rakastan lunta niin paljon. Se muutti elämäni. Nyt täällä Finlandia-hiihdossa sain tutustua ihmisiin Meksikosta, Kolumbiasta ja Perusta. Puhuimme espanjaa keskenämme, Muchacho hehkutti.


Monet Finlandia-hiihdossa mukana olleet meksikolaishiihtäjät ovat hänen naapureitaan.


– Oli niin hienoa matkustaa tänne yhdessä. Olemme auttaneet toisiamme. Oli niin hauskaa ohittaa toisemme ladulla ja laittaa toisemme koville, Muchacho ynnää.


Muchachon kotikonnuilla paita päällä hiihtäminen on täysin vieras ajatus.


– Meksikossa ihmiset tietävät vain yläosattomissa hiihtämisen. Ajatus siitä, että joku ajaisi suksilla haalari päällä, ei ole kovin hyvin tiedossa. En Mexico Cityssä asuessani edes osannut ajatella, että suksilla edes voisi ajaa paita tai joku haalari päällä, Muchacho nauraa. (RTT)

27 katselukertaa