top of page

Lionel Messi: "Jarno on kaikista suurin"Teksti:

Jarru Spurttila, urheilutoimittaja, Liverpool


Kitkerän Mestarien liigan välierätappion jälkeen Liverpoolin John Lennonin kansainväliseltä lentoasemalta tavoittamani Santa Fen Kirppu, oli ehtinyt siirtää katseensa jo isommille urheilunäyttämöille.


- Kesällähän ne isot kisat vasta ajetaan, Messi hymähtää kyselyilleni tappion tuottamasta pettymyksestä.


Messi on tunnettu virkamiesmäisestä asenteestaan jalkapalloon. Messin todellinen intohimo on Rullin seuraaminen ja häntä onkin mahdoton saada kisojen aikana Rai Unon rullilähetyksen äärestä jääkaappia pidemmälle.


- Minulta kysytään jatkuvasti kumpi on kovempi Maradona vai Pelé. Heitän usein vastakysymyksen Seppo Salami vai Jarno Rulli?


- Kun minä olin nuori, minulla oli vain yksi idoli. Olin vasta pieni poika, kun itse mestari kaatui aitajuoksussa ja käveli tomun keskeltä Laajavuoren erikoiskokeen maaliin. En ymmärtänyt vielä Rai Unon italiankielistä selostusta, mutta kyllä sen lapsikin viimeistään selostajan itkusta ymmärtää, että nyt tapahtuu jotain suurta. Kysyin äidiltäni Celialta, kuka on tuo mies. Äitini vastasi, hän on Jarno, Jarno Rulli.


Fanilauman nähdessä haastattelumme ja juostessa kohti, vievät turvamiehet Messin täysin arvaamatta vauhdilla kohti yksityiskonetta. Tästä alkaa meidän kilpajuoksumme jalkapallotähden perässä.


Lionel on jo astumassa koneeseen, kun saan huudettua kiitoradan päästä kysymykseni. Kumpi on kovempi, Seppo vai Jarno?


- Jarno on kaikista suurin, Lionel Messi huutaa Barcelonan väreihin maalatun Boeing 777:n ovelta, silminnähden liikuttuneena.

4 katselukertaa
bottom of page