top of page

Nyt puhuu hollantilaisen asianhoitaja Guut Rullit: "Jos ei ole enää mikään nuori poika"


Yksi kiivaimpia rullipöytäkeskusteluja lähestyvien talvikisojen alla on hollantilaisen entisaikojen talviurheilumestarin, Jos Börstappenin nykykunto lumella. Pystyykö kaksi historian ensimmäistä Winter Classicin voittoa napannut Börstappen palaamaan huipulle ja haastamaan lajia viime vuodet hallinnutta Laajavuoren kivilihapatsasta JJ Lehtosta?


Börstappenin talvikisojen saldo 1., 1., 9., 14., on paljon puhuva. Vuonna 2020 Börstappen pysyi vielä niukin naukin kymmennen parhaan joukossa, mutta viime talvena nähtiin totaalinen romahdus. Hollantilaisen lento riitti vasta 14:een sijaan.


– 2021 iski mäessä niin sanottu Valdemarin tauti, missä kuski kadottaa hetkellisesti suuntavaihtonsa täysin. Börstappen lähti kipumaan tuloslistaa väärään suuntaan ja luuli olleensa jo kiinni podium-sijoituksessa, mutta olikin kolmanneksi viimeinen. Kun hollantilaiset tilastoniilot ja huoltotiimi tajusivat tämän, oli jo liian myöhäistä, summaa Guut Rullit.


Timantti- ja tulppaanialalla valtavan omaisuutensa luonut Guut Rullit uskoo suojattinsa nousevan takaisin kärkikahinoihin.


– Ollaan rehellisiä. Jos ei ole enää mikään nuori poika. Tämän oivaltaminen on kuitenkin avannut hollantilaistiimille ihan uudenlaisen pelikirjan, missä kuntohuippua haetaan ennennäkemättömän tarkalla pieteetillä. Aiemmin tässä lajissa on tähdätty kuukauden tai viikkojen tarkkuudella kisakuntoon. Me puhumme nyt tunneista, Börstappenin asianhoitaja sanoo vakavalla ilmeellä.


– Tässä on toki riskinä se, että Jos onkin parhaimmillaan yötauolla tai päätösbanketissa, mutta jos onnistumme, niin hän on heittämällä podiumilla, Rullit jatkaa.


Entä Peltosen kiiltokuvapoika JJ Lehtonen, onko hän voitettavissa?


– Totta kai on. Rullissa on kaikki mahdollista.


(RTT)

31 katselukertaa
bottom of page