top of page

McRaen hirmuloikka huomioitiin Meksikossa asti: ”Sencacion!”Winter Classicin lähestyessä monet huippukuskeista ovat harjoitelleet intensiivisesti Laajavuoren suurmäessä. Kaikki muu tuntui olevan ennallaan paitsi se, ettei yleisöä ollut paikalla lainkaan, eikä mäkiennätystä hallussa pitävää Ari Ratasta nähty epävirallisessa mäkirullissa.


Todellinen uutispommi oli kuitenkin se, että jo kertaalleen eläköitynyt 31-vuotias Mauno McRae leiskautti suurmäessä epävirallisen mäkiennätyksen. Media hyökkäsi hirmuloikan jälkeen kuningaskotkan kimppuun ja kaiken kruunuksi kisan jälkeen mies ohjattiin dopingtestiin.


– Ei ole mitään hajua, monesko ykkössija tämä minulle oli, All-Time ykkönen, Eesti Cup ykkönen, mäkihypyssä ykkönen. Sen tiedän, että se oli ylivoimaisesti paras hyppy, jonka olen koskaan nähnyt. Jopa Pedro Von Hietasen vauhditon pituushyppy kalpeni tämän hypyn rinnalla. En ole yhdenkään rullin jälkeen ollut näin helpottunut ja onnellinen, McRae hehkui.


El Roberto Muchacho nappasi odotetusti mäkirullin hopeamitalin ja intoutui antamaan tunnustusta lajilegendalle:


– Yllätyin hieman. Arvelin, ettei McRae olisi enää kivunnut torniin, mutta olin väärässä. Hauska väriläiskä, että hän oli mukana taas. Sanotaanko näin, että tämä koko viikonloppu oli "Sencacion"! (RTT)

38 katselukertaa
bottom of page