Wallsstreetbets törmäsi JJ Lehtosen hartiapankkiin!

Sijoittajien Reddit-palsta luuli haistaneensa heikon kohdan, mutta kohtasi voittajansa - JJ Lehtosen hartiapankin.Wallstreetbets-yhteisö on käyttänyt hyväkseen joukkojen voimaa ja saanut aikaan odottamattomia liikkeitä eri puolilla osakemarkkinoita. Nyt yhteisö törmäsi rullilegenda JJ lehtosen järkälemäiseen hartiapankkiin, ja Lehtosen voittajakerroin putosi törmäyksen seurauksena ennätyksellisen alas.


Reddit-keskustelupalsta ja erityisesti sen Wallstreetbets-ryhmä ovat nousseet viime viikkoina finanssimaailman puhutuimmaksi aiheeksi.


Suomalaisittain kiinnostavinta oli ensin Nokian osakekurssin kehitys. Nokian kurssi ampaisi Wall Streetilla parhaimmillaan yli 80 prosentin nousuun ja sulkeutui lopulta noin 40 prosenttia edellispäivän päätöskurssia ylemmäs. Nokian kurssikehitys oli äkkiä eilispäivän pikku-uutinen, kun Laajavuoren hyppyrimäkiä tasatyönnöllä ylös nousevan Winter Classicin hallitseva mestari JJ Lehtonen nousi kertaheitolla koko maailman puhutuimmaksi ihmiseksi.


Wallstreetbetsin aiheuttamaa markkinavaikutusta voi selittää usealla eri tavalla, mutta selitykset ovat nyt turhia. Yhteisö kohtasi nyt vahvempansa ja lopetti kohun saattelemana toimintansa. Pörssimaailman huulilla on nyt vain yhdet hartiat ja ne kuuluvat JJ Lehtoselle.


– Käärittiin ihan hillittömiä määriä fyrkkaa ja näpäytettiin samalla suursijoittajia. Luultiin olevamme koviakin pelureita, mutta sitten jysähti. Ei edes tajuttu mihin törmättiin, kunnes joku kertoi, että ei saatana, noihan on JJ Lehtosen hartiat, anonyyminä pysyttelevä Reddit -spämmääjä kommentoi RTT:lle.


Finanssimaailman uusin kohu on yllättänyt pankkisektorin täysin. Virolaisen Cash Back Card -huijaripankin pääanalyytikko Armas Krooni ei säästele puheitaan pörssimaailmaa kohahduttaneesta käänteestä.


– Tiesin kyllä kuinka kovassa kurssissa JJ Lehtosen voittajakerroin on ja miten vahvana markkinat pitävät hänen hartioitaan, mutta en olisi ikinä uskonut, että koko finanssiala menee polvilleen niiden edessä, Krooni kommentoi tallinnalaisen keilahalli Kuulsaalin vessojen edustalla.


JJ Lehtosen hartiapankki ei ole ensimmäistä kertaa otsikoissa. Ritva ”Kike” Elomaa kommentoi Lehtosen lihaksia RTT:lle vuosi sitten tammikuussa.


– Olisi helppoa lähteä mukaan siihen ”jaa, nyt on käytetty jotain” -puheeseen. Sillä haetaan jotain sellaista, mitä ei välttämättä ole tapahtunutkaan. Lehtonen on yleensäkin ollut vähän sellainen patukka, lihaskimppu. Hän on sen mallinen, pyöreälihaksinen tyyppi, Elomaa kommentoi ennen viime vuoden talviklassikkoa.


– Lehtosella on ilmeisesti valtavan hyvä aineenvaihdunta. Hänellä ei ole luonnollista rasvakertymää niin paljoa, kun taas toisilla sitä jostain syystä kertyy. Lehtosen hartiat on jotain ihan tavatonta. Ja minä en ole mikään sinisilmäinen ihminen, vuoden 1981 Ms. Olympia kommentoi tuoreinta käännettä.


Myös Teslan perustaja Elon Musk on omassa Twitterissään hurrannut Lehtosen hartioille.


– What a stockholder shoulder, Musk fiilistelee.


RTT ei tavoittanut JJ Lehtosta kommentoimaan uusinta kohua. (RTT)

55 katselukertaa