top of page

Viisi syytä, miksi Keijo Sibelius voittaa mestaruuden: ”Se tulee olemaan avainasia”

Kansainvälisessä mediassa on viime aikoina kirjoiteltu siitä, että Keijo Sibeliuksella on edessään nyt tai ei koskaan -kausi. Sponsorisopimus Jarno's Secretin kanssa päättyy nimittäin tämän sesongin jälkeen.


Sibelius harjoittelemassa Laajavuoressa toukokuussa 2020. (Kuva: Victoria Rulli)

– Olen varma, että hän on nyt parempi kuin koskaan ennen. Odotukseni ovat erittäin korkealla sen suhteen, että hänestä tulee maailmanmestari tänä vuonna, Hall of Fame -kuljettaja Mike Litoris hehkuttaa.


Keijo Sibelius on siitä poikkeuksellinen kuski, että hän ei aja talvella lainkaan. Lähtökohtaisesti lyhyempi kausi on aina altavastaajan etu, koska sattuman osuus vähenee olemattomaksi. Mitä lyhyempi kausi, sitä tärkeämpi on olla heti iskussa. Ja varsinkin nyt, kun ei edes tiedetä, kuinka monta erikoiskoetta lopulta ajetaan.


– Ajorytmin ja vauhdin löytäminen heti ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien tulee olemaan avainasia. Minulla on nyt viisi kesärullia takana, joten siinä on viisi syytä miksi ennustan pärjääväni hyvin tänä vuonna, Sibelius ennustaa.


Tämä on selvästi Sibeliuksen etu, sillä hän on usein ollut parhaimmillaan juuri kilpailun alkupuoliskolla.


– Minusta tuntuu näiden ensimmäisten testiajojen perusteella, että onnistuimme kehittämään ajamistani melko lailla tietynlaisissa mutkissa ja parantamaan muutamia juttuja ajotyylissäni, tähtikuski hehkuttaa. (RTT)

27 katselukertaa
bottom of page