top of page

Trabant-legenda muistelee: ”Zastavan pojat lähtivät mökille, me vedimme pää vaahdossa mäkitreeniä”


Kari Jurri on valmistautunut kesän Neste Rulliin muun muassa savusaunassa.

Kari Jurri, 26, on nähnyt pitkän rulliuransa aikana monenlaisia persoonia Trabant-paidassa. Vuosi 2015 muistetaan hyvin siitä kuinka Jurrin johdolla Trabantista tuli maailman kovakuntoisin ammattilaistalli.


Zastavan kaverit lähtivät kesäisin perjantaina mökille, mutta me vedimme samaan aikaan pää vaahdossa mäkitreenejä. Tuosta vanhasta koostevideosta näkee, ettei huhkittu turhaan, Jurri tunnelmoi.


Jurri nostaa esiin kaksi suosikkikuljettajaansa: Kantsua Suonissa ja Junter X. Compton.


Suonissa on frisbeeväylien mies. Siellä hän oli taitonsa oppinut - harmi jos ei aja tänä vuonna. Compton oli taas fyysisesti vahvin näkemäni kuljettaja ja muistan kuinka hän tuli aina noin seitsemän minuuttia ennen rullin alkua Mixed Zonelle, Jurri ylistää.


Jurri ei murehdi viime vuoden keskeytystään, eikä sitä, että vedonlyöntitoimisto Bet Jesus ei pidä häntä ennakkosuosikkina.


– Luvassa on ehjän rullin lisäksi sopivasti rentoutumista ja savusaunaa. Se, mitä kuskit erikoiskokeilla esittävät, on monen asian summa. Ei ole kyse vain siitä, miten hyvä ajaja kukakin uskoo olevansa, vaan siitä, miten talli hitsautuu yhteen, millainen kulttuuri radan ulkopuolella on, millaista on harjoitella fysiikkaa ja toimia muutenkin yhteisen rullin eduksi. Helvetin hyvä rulli tulossa, Jurri kuvailee. (RTT)

21 katselukertaa
bottom of page