top of page

Toni Kardinaalimaisteri ei mieti eläkkeelle jäämistä: ”Tiedostan ammattini olevan epätavallinen”

Maailman tunnetuin mies on ollut ammattilaiskuski jo kuusi vuotta. Toni Kardinaalimaisteri, 24, kertoo, ettei hän harkitse eläköitymistä lähivuosina.– Välillä tuntuu siltä, että ikä ei voi tulla vastaan näissä hommissa. Olen jollain tavalla ajatellut, että mitä enemmän ajokokemusta takana, sen korkeampi sijoitus, Kardinaalimaisteri kertoo.


Eläkkeelle hän jäisi ainoastaan KRK:n määräyksestä. Ajokunnosta eläköityminen ei miehen mukaan ole kiinni.


– Ajokunnossani ei ole mitään vikaa. Homma toimii sekä ulkoisesti että pään sisällä. Mikäli en päädy tallipäälliköksi, niin minut varattaneen ensimmäisten joukossa, Kardinaalimaisteri naurahtaa.


Toistaiseksi Jarno's Secretin tilausjärjestelmään ei ole saapunut tallipaitatilausta Toni Kardinaalimaisterin nimellä. Kysyttäessä asiasta suoraan kuljettajalta itseltään, hyväntuulinen supertähti on vaitonainen.


– Tuolla näkee 20-vuotiaita, jotka eivät käytä ajaessa mitään paitaa, joten kyllä minäkin ajan ilman ajohaalaria, hän vakuuttaa.


Mäntyharjulla viihtyvä voimanpesä on paikallisille tuttu näky. Mökkeilijät ovat asia erikseen.


Kyllähän aina välillä kaupassa joku minut tunnistaa. Paikalliset eivät kiinnitä huomiota, mutta mökkeilijät tulevat pyytämään yhteiskuviin, Kardinaalimaisteri paljastaa.


Kardinaalimaisterin ammattilaisuran aloittamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 6 vuotta. Aktiivisesti hän on kuitenkin ollut bisneksessä mukana vuodesta 2002. Pitkän uran varrelle on mahtunut myös ennakkoluuloja.


– Tiedostan, että ammattini on epätavanomaisempi kuin esimerkiksi kaupan kassa. Ei siitä pääse mihinkään ja onhan alalla omanlainen leimansa.


Kardinaalimaisteri tunnustautuu olevansa siviilissä kuitenkin kuin kuka tahansa kaduntallaaja, vaikka ammatinvalinta onkin massasta poikkeava.


– Ne jotka minut tuntevat oikeasti tietävät, että olen ihan normaali kaveri. Kun käyn kaupassa olen Toni, mutta erikoiskokeille astelee Mr. Kardinaalimaisteri.


Lajiin suhtautuminen on toden totta muuttunut fanaattisemmaksi kuluneina vuosikymmeninä.


– Nykyään kaikenlaisia amatöörejä tulee vastaan Instagramissa ja Twitterissä. Ihmiset hakevat todella paljon huomiota sillä, että he ovat päässeet Mixed Zonelle, Kardinaalimaisteri pohtii.


Pitkästä urasta huolimatta Kardinaalimaisteri ei ole vielä onnistunut voittamaan MM-kultaa tämän hetken suosituimmassa urheilulajissa.


– Olen joskus haaveillut mestaruudesta. Esimerkiksi harjoitusvastustajallani Tökö Boosebergilla on yksi mestaruus jo vyöllä. Katsellessani hänen touhuja sivusta olen ajatellut, ettei tuo MM-kulta hullumpi vaihtoehto olisi, hän jyrähtää.


Viime kaudella Toni Kardinaalimaisteri ajoi tulokastalli Panhardin kokoonpanossa, mutta tulevan tallidraftin suhteen hän ei aseta ennakko-odotuksia.


– Välillä tuntuu, että jonkun toisen tallin kanssa olisi hauskaa jakaa siistejä juttuja, joita pääsen kokemaan. Perusarki taas on Panhardin kanssa niin helppoa, että siihen en kaipaisi muutosta, Kardinaalimaisteri pyörittää. (RTT)

35 katselukertaa
bottom of page