top of page

Tässä kylässä kaikki ovat miljonäärejä – 328 metrisen maamerkin kruunaa kullattu Ford!


Virolaisessa Rullin kylässä jokaisen asukkaan vuositulot ylittävät euroissa vähintään 100 000 rajan. Omien sanojensa mukaan kyläläiset ovat käytännössä miljonäärejä. Noin 37 asukkaan virolaiskylässä on Lontoon tai Los Angelesin rakennuksia korkeampi pilvenpiirtäjä.


Turistit voivat lisäksi ihailla kylässä kopioita hotelli Shnellistä, Laajavuoren suurmäestä, Viitaniemen liikennepuistosta ja Pub Kierteestä.


– Meillä on uusi, 2,4 miljoonaa euroa maksanut rullikeskus, missä lajista kiinnostuneet turistit voivat kokeilla mm. aitajuoksua ja kuninkuusmatkaa, kyläpäällikkö sanoo toiveikkaana.


Kylän varallisuus on perua yhteisesti eri vedonlyöntikohteisiin sijoitetusta varoista. Kyläläiset ovat pelanneet Bet Jesus -sivuston kautta kimppapelejä vuodesta 2018 alkaen. Rullikka -aikakausilehden saamien tietojen mukaan kylä pyrkii kuitenkin nykyisin saamaan yhä isomman osan tuloistaan turismista, johon on tehty suuria satsauksia.


– Tiesimme jo suunnitteluvaiheessa, että viikon kestävät rullikarnevaalit saisivat talouden taas rullaamaan. Nyt meillä on uusi ongelma, kun kysyntä on ylikovaa, kertoo muotikauppa Jarno's Secretin myyjä.


Juhani Ford vieraili Rullissa vuonna 2019, kun kylän ylpeys, kullattu 328-metrinen pilvenpiirtäjä avattiin. Monien mielestä pilvenpiirtäjä on kapitalismin maamerkki: ökyhotellin lisäksi se pitää sisällään kylpylän, Selver-ostoskeskuksen ja pyörivän ravintolan. Kaiken kruunaa tuhat kiloa painava kultainen Juhani Ford -näköispatsas, jota voi ihastella 60. kerroksessa.


– Tämä pytinki on koko lajin symboli. En ole voittanut vielä mestaruuksia, mutta patsaita minulla on yhtä monta kuin esimerkiksi Jarno Rullilla, Ford ynnää.


Juhani Ford on lähes pyhimyksen asemassa pienessä mutta piskuisessa kylässä.


– Meillä oli hyvin vaikeaa ennen Juhanin saapumista. Asuimme taloissa, joissa oli olkikatot, söimme turkiskuoriaisia, eikä meillä ollut lainkaan rahaa taskuissamme. Se ei voi koskaan olla väärin, kun talous kasvavaa ja tavalliset ihmiset rikastuvat, hiljattain Rulliin muuttanut Taavi Kuulsaal hekumoi.


Rulli on jättänyt myös hakemuksen Eesti Cup 2022:n kisaisännäksi. KRK:ta ei tavoitettu kommentoimaan hakemuksen tämänhetkistä statusta.


(RTT)

35 katselukertaa
bottom of page