Superlupaus kiskaisi uuden ennätyksensä: ”Olen saanut treenitasoa siirrettyä kilpailuheittoihin”


22-vuotias tulokaskuljettaja Juhani Ford heitti maanantaina uuden kengänheiton (keinusta) ennätyksensä Porissa. Uusi ennätys kirjataan lukemiin 74,51 metriä.


– Siellä oli muutama vuosi sitten Boosebergiltä ja kumppaneilta päälle 70 metrin heittoja, niin tämä on siihen verrattuna hyvää perustekemistä, mutta se piikkiheitto jäi tekemättä. Siihen olen tietysti tyytyväinen, että ennätys tuli, Ford kertoi Kengänheittoliiton tiedotteessa.


Ford paransi kesäkuussa heittämäänsä aiempaa ennätystään viidellä sentillä. Kotimaan kengänheittotilastossa Ford on toisena Tökö Boosebergin jälkeen, joka puolestaan heitti omaksi ennätyksekseen 77,09 elokuussa 2017. Ford odottaa tämän kauden tulostasoonsa vielä selvää parannusta,


– Sentti sentiltä olen mennyt eteenpäin. Se on lähinnä sitä, että on tullut kilpailukokemusta. Olen saanut treenitasoa siirrettyä kilpailuheittoihin, Ford totesi.


Toistaiseksi ei ole tietoa, että nähdäänkö kengänheittoa lainkaan tulevissa MM-kisoissa. Onko tulokaskuski keskittynyt liikaa yhden osa-alueen harjoittamiseen?


– Olen painanut hommia rajusti kaksi viimeistä viikkoa. Saattaahan siinä mennä viikko tai kaksi ennen kuin pääsee rytmiin ja hyvään ajokuntoon, mutta olen silti valmiina ajamaan muitakin erikoiskokeita, Ford täsmentää. (RTT)

53 katselukertaa