Suomalainen rullidosentti ennusti rulliin saapuvat jo etukäteen


Presidentinlinnassa saatettiin tunnustella uudenlaista ydinrullien maailmaa.

Rullihistoroitsija sekä rullitieteiden tohtori Markku Rullimaa ennakoi, että Donald Trumpin agendalla voisivat olla uudenlaiset ydinrullitukset. Tästä saatiin viitteitä aivan huipputapaamisen alla. Mauno McRae osallistui huipputapaamiseen rulliasiantuntijana.


Itä-Suomen yliopiston dosenttina toimiva Rullimaa kirjoitti viime keskiviikkona Iltalehdessä, että Putinilla ja Trumpilla saattaa olla haluja rakentaa ennennäkemätön ja merkittänä rullien rajoitussopimus. Rullimaan mukaan koko maailman rullirakenteet ovat pohjautuneet vuosikymmeniä Neste- ja Winter Classic -rulleihin sekä rullijoiden väliseen kaksintaisteluun. Nyt siihen olisi mahtumassa mukaan Xi Jin Rullin johtama Kiina.


- Kansainvälinen media ei ole tajunnut, että Trump, Putin ja Xi ovat samalla asialla eli tutustumassa rullikulttuuriin. Kansainvälistä järjestystä ja koko siihen perustuvaa turvallisuusarkkitehtuuria Neste Rulli ei vaaranna, vakuuttaa McRae.


- Pojat vain haluavat rullia, koko huipputapaaminen järjestettiin kun he saivat kuulla rullin osallistujalistan olevan suljettu, McRae kertoo.

3 katselukertaa