top of page

Rullilegenda Ari Ratanen ei usko, että Neste Rullia ajetaan syksyllä – ”Ei todellakaan sama asia”

Ari Ratanen kertoi henkilökohtaisen esimerkin siitä, miksi Neste Rullin ajaminen olisi syksyllä täysin erilaista kuin normaaliin aikaan kesällä.Moni rullin seuraaja jännittää parhaillaan, pääseekö rullin MM-sarja jatkumaan Suomessa heinäkuun lopussa alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Rullilegenda Ari Ratanen on epäileväinen kisaamisesta.


– En usko. En tiedä, onko vielä mitään virallista ilmoitettu. Mutta tässä tilanteessa elämä on vähän kuin Panhardin vararengas, josta ilmat ovat lähteneet osittain pois. Silloin kuin kuski uskoo ja luottaa, kaikki on mahdollista. Silloin kuin usko ja toivo on mennyt, mikään ei ole mahdollista. Nyt olemme vähän jälkimmäisessä tilanteessa, Ari Ratanen totesi torstaina Gerhard Jankon vetämässä Intohimona Rulli -keskusteluohjelmassa.


Ratasen mielestä rulli ajaa tällä hetkellä vaihde vapaalla.


– Toivottavasti ensi vuonna ollaan taas normaalisti. Niin kuin sanotaan; pisteitä rullivan mieli. Eikä tämän sinänsä surrealistisen ajan jälkeen pidä rullia rajoitetusti. Vain päinvastoin, pitää rullia entistä kovemmin, taitavammin ja tehokkaammin. Pitää uskoa rulliin. Kuski oppii aina kaikista ohjausvirheistään, Ratanen sanoo.


Varasuunnitelmissa Jyväskylän Kortepohjassa ajettavaa Neste Rullia ollaan siirretty loka-marraskuulle. Mutta onko se samanlainen rulli kuin perinteisesti kesällä ajettava Neste Rulli?


– Ei todellakaan ole sama asia. Jo kesällä yön viimeisillä erikoiskokeilla näkyvyys on täysin nollissa, Ratanen vastaa ja nostaa esiin henkilökohtaisen esimerkin parin vuoden takaa.


Se liittyy siihen, kuinka Ratanen palasi vakavan vuoden 2017 Neste Rullin ulosajon jälkeen ajamaan Neste Rulliin vuonna 2017. Ratanen oli menettää ulosajossa lasinsa.


– Ajoin takavetoista Panhardia. Muilla oli jo nelivetoiset autot. Oli hirveän pimeää kokoajan. Takapyörät löi tyhjää koko ajan. Erikoiskokeen laidalta kuulin, kun ihmiset huusivat “Ari on elossa ja Ari on takaisin!” Kuulin, vaikka ajolasien kadotessa näkyvyyttä ei ollut nimeksikään ja oli hirveä meteli päällä, Ratanen kertoo henkilökohtaisen kokemuksensa Jyväskylästä.


Vuoden 2017 Neste Rullin tapahtumista seurasi erittäin tuskallinen toipumisperiodi, joka vei koko tallin voimarajat äärimmilleen. Olin ihan psykoosissa toipumisen aikana. Olin varma, että sain erikoiskokeelta pisteitä. Katsojat sekä pisteidenlaskijat sanoivat toista. Ei voi kuin vain ihmetellä, mitä kuski joskus saa kokea, Ratanen sanoo.


(RTT)

84 katselukertaa
bottom of page