top of page

Pedron kasvot varastettiin osaksi tökeröä huijausta – ”Mulla ei ole tämän kanssa mitään tekemistä"

Huijarit yrittävät saada suomalaisia sekä kansainvälisiä rullikatsojia ansaan Neste Rullin nimissä.Facebookissa liikkuu mainoksia, joiden kasvoina toimii vuoden 2016 Neste Rulli -mestari Pedro Von Hietanen. Joissain kuvissa vierailee myös Keijo Sibelius. Mainostetun valeuutisen otsikkona on Predo Von Hietanen – ”Tämä antaa lisävauhtia”.


Pedron nimi on kirjoitettu väärin. Saatetekstissä kerrotaan, että ”Nyt suuret tallin yrittävät hiljaa häntä”. Todennäköisesti tämä kehno suomennos viittaa siihen, että suuret tallit yrittäisivät hiljentää hänen vauhtiaan. Tästä ei ole kuitenkaan varmuutta.


Mainosten linkit vievät Neste Rullin uutissivustoa jäljittelevälle nestlerulli.com -huijaussivustolle, jossa on tekaistu haastattelu Pedro Von Hietaselta. Valeuutisessa ”Pedro Von Hietanen” neuvoo rullikatsojia veikkaamaan Budibetin ja Bet Jesus:in voittajavedossa ”varmoja kuskeja” tekaistuille kertoimilla. Valeuutisessa on keksittyjä sitaatteja Pedro Von Hietaselta.Teksti sisältää runsaasti kirjoitusvirheitä ja sen sekaan on upotettu kuvia Pedro Von Hietasesta. Mukana on myös ”Tallikapteeni Keijo Sibelius”. Valeuutisessa neuvotaan siirtymään Budibit -sijoitusalustalle.


Rullin tietotoimisto (RTT) tavoitti Pedro Von Hietasen kommentoimaan hänen kasvoillaan liikkuvaa valemainosta.


– Sataprosenttisesti feikki juttuhan tämä on, jonka kanssa mulla ei ole mitään tekemistä. Toivon että kukaan ei erehdy veikkaamaan Neste Rulli -voittajaa tekaistuilla kertoimilla, vaan luottaa lisensioituihin ja varmennettuihin vedonvälitystoimistoihin; Bet Jesus ja Budibet, rullitähti sanoo. (RTT)

72 katselukertaa
bottom of page