Neste Rulli tuo Helsinkiin ennennäkemättömän Herttoniemi Cupin

Herttoniemi Cup 2019 -tapahtuma kokoaa Helsingin Herttoniemeen ison osan eteläsuomalaisesta rullikansasta. Tapahtuma järjestetään nyt historian ensimmäistä kertaa lauantaina 13.7.2019.


Neste Rulli tuo rullikatsojien eteen niin uusia, Suomessa ennenrullimattomia tulokaskuskeja, kuin menestyneitä ja kokeneita lajilegendoja.

Herttoniemi Cup on läheistä sukua viime kesänä Jyväskylän Kortepohjassa järjestetylle Neste Rulli Boot Campille. Tässä esikarsintamuotoisessa tulokaskuskien tervehenkisessä mittelössä kuka tahansa voi lunastaa itselleen virallisen rullipassin kauden päätapahtumaan - Jyväskylän Kortepohjassa heinä-elokuun taitteessa järjestettävään Neste Rulliin. Rulli on urheilulaji, jossa kilpailuvälineinä toimivat hernepussi, jalkapallo, frisbee, puukapulat ja muut objektit, joita taipaleiden väliltä voi löytyä. Teknisesti rullikilpailu on hyvin kaukana tavallisesta viikonlopusta. Rullia voidaan ajaa kaikilla alustoilla kuten asvaltilla, soralla, lumella ja jäällä. Englannin kielen sana rully merkitsi alun perin yhden päivän rullia.


Heinäkuun Herttoniemi Cup ajetaan yhden päivän rullina, jossa tulokaskuskit kisaavat toisiaan vastaan taitoa, voimaa, tarkkuutta sekä nopeutta vaativilla erikoiskokeilla.

- Totta puhuakseni en tiennyt rullista hirveästi ennen Herttoniemi Cupia. Tiedän, että viime kesänä rullittiin kaikkien aikojen rulli, ja taso on tänäkin vuonna huippukuskien myötä korkealla. Tavoitteenani on tottakai päästä Kortepohjaan. Maalailee Neste Rullin asuntovaunun infopisteellä mustekynää suunpielessään mietteliäänä pyöritellyt mahdollinen ranskalainen tulokaskuski Juon Alesi.


Kansainvälisen Rullikomitean (KRK) päivitetyn sääntökirjan mukaan tulokaskuskit eivät saa suoraa lähtölupaa kauden päätapahtumaan, vaan heidän on osoitettava kyvykkyytensä esikarsinnan kautta.

- Nykyään kun lajissamme vauhdit ovat lisääntyneet ja kurvit tiukentuneet, meidän on jokaisessa tilanteessa ajateltava kuskien sekä rullikatsojien turvallisuutta. Ei tarvitse omata vilkastakaan mielikuvitusta, kun voi jo kuvitella pahimmat kauhuskenaariot siitä mitä tapahtuu, kun kokematon kuski päästetään EK:lle irti ilman minkäänlaista käsitystä omista taidoistaan tai radan vaativuudesta. Tarkentaa Kansainvälisen Rullikomitean leiritysvastaava Marc Mené. Tulokaskuskit ovatkin yksi rullin suola, ja usein ennakkoluulottomalla ajotyylillään nousseet mustan hevosen roolissa korkealle Neste Rullin lopullisissa tuloksissa. Myös Helsingissä vieraileva Juon Alesi tahtoo olla yksi rullipassin lunastavista kuskeista, sekä kauden päätapahtuman yllättäjistä:


- On hienoa, että olen näinkin ensimmäisiä ranskalaisrullijoita täällä! Haluan ajaa Herttoniemi Cupissa kovaa ja näyttää, että meikäläisetkin osaavat rullia. Herttoniemi Cupin ensimmäinen EK alkaa lauantaina 13.7.2019 klo 18:00 Herttoniemen kirkolta. Ilmoittautuminen paikan päällä.

Neste Rullin Herttoniemi Cup 2019 Facebookissa. (RTT)

118 katselukertaa