top of page

Meksikolaislegenda treenaa 4200 tuntia vuodessa – ”Ei tämä niin totista ole”Winter Classicissa 2018 ensimmäisen kerran urallaan hiihtänyt El Roberto Muchacho, 23, on pitkien matkojen erikoismies.


Mitä pidempi matka, sitä enemmän tykkään, Muchacho intoilee.


Hän aikoo hiihtää ennen talviklassikkoa ainakin 90 kilometriä pitkän Vasaloppetin ja 70 kilometrin Ylläs–Levi-Rullin. Mieltymys pitkiin matkoihin näkyy myös pyhänä. Muchachon perinne on hiihtää jouluaamuna 50 kilometriä itseään vastaan ennen herkkujen ääreen hyppäämistä.


– Jos joudun keskeyttämään harjoitushiihdon 30 kilometrin kohdalla, en voi olla tyytyväinen. Siksi hiihdän ennemmin 50 kilometriä. Ihan hyvä treeni taas takana, hän naurahtaa.


Muchachon kauden tavoitteena on hiihtää mahdollisimman paljon. Treeni maistuu, sillä hiihtäjä harjoittelee noin 4200 tuntia vuodessa.


– Se on aika monta tuntia per viikko. Taitaa olla yhteenlaskettuna 175 päivää vuodesta, Muchacho laskeskelee.


El Roberto on aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja pyörittää myös omaa Youtube-kanavaansa. Videoilla tähtikuski on kertonut omista suorituksistaan ja kuvannut, miltä kisapäivä näyttää. Sisältö on tehty pilke silmäkulmassa.


– Olen yrittänyt näyttää, millaista ammattikuskin arki on. Haluan päästää tavallista katsojaa lähemmäs. Ei tämä aina niin totista ole. Huonoa palautetta ei ole tullut, hän kehuu.


Yksi Muchachon suurimmista tavoitteista on muutaman kuukauden päässä häämöttävä Winter Classic.


– Olen jo sanonut teille, että uskon Börstappenin talviennätyksen (174p) rikkoutuvan. Luulen, että minulla on potentiaali jo niin kova, että nyt on vuoroni napata keltainen liivi ja pitää se yllä kisan loppuun asti, Muchacho pyörittelee lehdistötilaisuudessa. (RTT)

19 katselukertaa
bottom of page