top of page

Mauno McRaeta ei nähdä MM-rullissa tänä vuonna: "En näe järkevänä enää lähteä"

All-time Rullin ykköskuljettajaa Mauno McRaeta ei nähdä tämän kauden MM-rullissa.– Rehellisesti sanottuna en aio ajaa Zastavaa, Trabantia, Lanciaa enkä Panhardia tänä vuonna, McRae kertoi RTT:lle.


McRaen kausi on ollut poikkeuksellisen rikkonainen. Ensimmäistä kertaa urallaan hän ajoi talviklassikossa ainoastaan puolikkaan rullin. Tallinnan satama-alueelta tavoitettu rullilegenda keskittyy maajoukkueen velvotteisiin.


– Jos haluaa nähdä minut ajamassa, niin sitten kannattaa suunnata katseet seuraavaan maajoukkuetason kisaan. Tähän kisaan en näe järkevänä enää lähteä, kokenut kuljettaja maalailee.


McRae on lupautunut ajamaan Historic Rulli -kilpailuja, jotka ajetaan hänen kotikonnuillaan Virossa. Hän myöntää, että kesä ilman rullin MM-sarjaa on ollut erikoinen.


– Se tulee varmaan tuntumaan tosi erikoiselta elokuussa, kun ei ole sitä Suomen MM-rullia Jyväskylässä. Sehän on aina ollut se kesän kohokohta, kesän huipennus, jota on odotettu kuin kuuta nousevaa, McRae harmitteli.


Kuluneen rullikesän yksi mielenkiintoisin havainto on se, että viime kaudella kriisitalli Zastavaa edustanut McRae on pukeutunut jälleen Trabantin keltaiseen.


– Olen sitoutunut tekemään Trabantille markkinointiyhteistyötä ja harjoittelen koko kesän keltanutussa, Mauno intoilee.


Virolaistähti paljastaa lopuksi ennakkosuosikkinsa alle kuukauden päästä käynnistyvään MM-kilpailuun.


JJ Lehtosella on jo olemassa valtava ajotaito sekä sisäinen vahvuus kilpailutilanteissa. Nuotit tehdään kuitenkin täysin uusiksi, joten niitä on harjoiteltava osin kantapään kautta. JJ on ihminen, joka elää adrenaliinista. Mitä enemmän tapahtuu, niin sen parempi se (JJ) on. Hän paranee paineen alla. Pitkät siirtymät hissun kissun on niin tylsää hommaa, ei hän saa siitä mitään. McRae analysoi. (RTT)

68 katselukertaa
bottom of page