top of page

Mahtava kuva menneisyydestä: Opettiko "Machine Gun" liiankin hyvin?


Ernold Mustanäkkäri on rullimaailman kuningas. Sitä kiistää tuskin kukaan. Kaksi peräkkäistä Eesti Cup -mestaruutta ja lukuisia MM-osakilpailuosallistumisia. Tilastot puhuvat puolestaan. Rullikansa Twitterissä vitsailee löytäneensä syyn Mustanäkkärin nopealle nousulle lajin huipulle.


Lajia pitkään seuranneet saivat varhain perjantaiaamuna trendaamaan hashtagin "#koutsijanäkkäriaja". Tällä viitattiin siihen, että Mustanäkkäri oppi ajamisen salat alun perin valmentajalegenda Coach "Machine Gun" Leinoselta. Instagram-palveluun on ladattu kuva kaksikosta Leinosen omistaman rinnekeskuksen lumilta, joko vuodelta 2014 tai 2018. Tässä kuvassa Leinonen toimii opettajana nuorelle, vasta uransa ensimmäisiä kansainvälisiä rulleja ajavalle Mustanäkkärille.


Oppi taisi tulevien vuosien suorituksia katsottaessa mennä hyvin perille.


– Liian hyvät opit annettiin märkäkorvalle. Kovin monta vuotta ei tuosta mennytkään, kun kaikki muut saivat olla ottavana osapuolena, yksi kuvaa kommentoineista tiivistää monien tuntemukset.


Bet Jesus -vedonlyöntitoimiston mukaan Mustanäkkäri olisi debytoimassa ensimmäistä kertaa myös Winter Classicissa. Kaiken saavuttanut rullilegenda tavoittelee uransa ensimmäistä henkilökohtaista mitaliaan.


– Talviradat sopivat ainakin Eesti Cupin perusteella minulle hienosti. Ladut ovat hyvin hiihdettäviä, eikä ole paljon jyrkkiä nousuja, vaan siellä pääsee luukuttamaan vuorohiihtoa. Laskujen ei pitäisi olla kovin pahoja. Olen edelleen kestävyysurheilija parhaimmillaan, Mustanäkkäri suunnittelee.


Eesti Cup 2022 -turnauksen kohtalo on edelleen auki ja se tuntuu menevän rulliveteraanienkin tunteisiin.


– Jos Eestiin ei mennä, niin se on yksi vaikeimmista asioista, joita olen kohdannut. Eesti Few, Eesti Rulli, huikkaa haastattelusta kieltäytynyt Coach "Machine Gun" Leinonen taka-alalta.


(RTT)

18 katselukertaa
bottom of page