top of page

"Ma olen eestlane!" - Boss-Mäkiselle Viron kansalaisuus

Viron presidentti Kersti Kaljulaid on myöntänyt "Original 8" -kuski Lawrence Boss-Mäkiselle Viron kansalaisuuden. Kesällä kuski ajaakin kahden maan passilla.
Pöydät ovat jälleen kuukautta ennen kauden pääurheilutapahtumaa kääntyneet, kun jo vuodesta 2014 rullissa Jämsää edustanut Lawrence Boss-Mäkine vastaanotti tiistaina myös Viron kansalaisuuden. Presidentin toimesta hänelle myönnettiin kansalaisuuden ohella myös tervetuliaisryyppy.


Eikä kyseessä ollut huikka aivan mistä tahansa pullosta, vaan kesäkuussa 2019 Tallinnassa konsertoineen Jon Bon Jovin takahuoneesta löydetystä puolilleen nautitusta muovisesta 0,5l Viru Valge -pullosta.


– Lawrence Boss-Mäkine. Toden totta. Hänestä on nyt paljon kirjoitettu lehdissämme. Tiesittekö, että hän on täällä erittäin suosittu kuski. Meillä virolaisilla on tunne, että hän pitää ajotyylillään meidänkin puolta keskisuomalaisilla sorateillä, palan tervetuliaisseremonian avajaisnauhaa itselleen väenpaljoudessa taistellut katsoja juttelee.

Onko tosiaan näin, että jämsäläislähtöinen Boss-Mäkine on etelänaapurissamme suositumpi kuin kotimaassa?


Suomen Tallinnan Rullikomitean (STRUK) mukaan kansalaisuus myönnettiin Boss-Mäkiselle nimenomaan henkilökohtaisista ansioista.


– Kyllä tämä lämmittää. Onhan minulle väitetty Suomessa, etten muka olisi suoriutunut henkilökohtaisella tasolla kisoista odotetuksien mukaisesti. Kahdesti olen tuonut Eesti Cupin Suomeen, ja on kiva huomata, että edes naapurissa mietitään toisella lailla. Nyt on aika viedä Neste Rulli -pokaali kotiin. Boss-Mäkine kommentoi tunteikkaana juhlallisuuksien lomassa.


Boss-Mäkine muistelee, että hän kävi nuorena miehenä 1980-luvulla Tallinnassa ja mietti silloin, että olisipa hienoa, jos tässä maassa järjestettäisiin jonain päivänä Eesti Rulli. Näin kävi.


Kun on juttusilla tulevan Neste Rulli -osallistujan kanssa, niin pakkohan se on kysyä, että miten ajetaan kesällä? Vaihtoehtoja kun on neljä, kuten Haluatko miljonääriksi -pelissä. Joko a) Zastava, b) Trabant, c) Panhard tai d) Lancia.


Ehdotan, josko kone poistaisi kaksi vaihtoehtoa. Boss-Mäkine ei suostu.


– Yksi vastaus on oikein. Olen tehnyt päätökseni. Siitä myöhemmin.

40 katselukertaa
bottom of page