top of page

Lawrence Boss-Mäkine lähtee rikkomaan ennätyksiä– "Tässä on sellaista hyvää säpinää meneillään"

Historian toisena kuskina yli 700 pisteen haamurajan ajanut OG-8 -kuljettaja ja yksi lajin kantaisistä, Lawrence Boss-Mäkine, lähtee rikkomaan ennätyksiä.LBM on asiantuntija-arvioiden mukaan siirtymässä arvostetun All Time Rullin -tilastokärjeksi, eli kaikkien aikojen eniten rullipisteitä poimineeksi kuljettajaksi. Arviot perustuvat RTT:n Länsi-Herttoniemen terasseilla kuultuihin huhupuheisiin, joiden mukaan tämän hetken tilastokärki Mauno McRae (779 pistettä) ei olisi starttaamassa kilpailuun. RTT ei tavoittanut McRaeta kommentoimaan huhupuheita.


Lawrence Boss-Mäkisellä, 68, on yhdeksästä henkilökohtaisesta rullistaan kasassa 749 pistettä, joten All Time Rullin kärkipaikka saattaa historiallisesti vaihtua jo ensimmäisen kisapäivän aikana perjantaina 31.7.


– Tehdään nyt parhaamme, että saadaan säädöt kuntoon. Ajoista ei toivu ihan samaan tapaan kuin 10 rullia sitten, joten keskittyminen on ihan jokapäiväisessä tekemisessä, Lawrence Boss-Mäkine kommentoi RTT:lle puhelimitse vaatekomerostaan.


Mahdollinen All Time Rullin piikkipaikka ei ole ainoa todennäköinen merkkipaalu, nimittäin Boss-Mäkine on liittymässä yhdessä italialaiskuljettaja Jarno Rullin kanssa ensimmäisinä kuljettajina niin kutsuttuun rullin kymppikerhoon. Tällä hetkellä kaikkiin rullihistorian yhdeksään soolona ajettuihin arvokilpailuihin ovat osaalistuneet Boss-Mäkine, McRae ja Rulli. – Eiköhän me Jarnon kanssa kilistellä yhdet Keltaiset Hertta 2:ssa ensimmäisen EK:n jälkeen. Kymppikerholle ja Trabantille kelpaa kyllä kippistää, Boss-Mäkine toteaa.


Jämsäläis-eestiläis-venäläinen veteraanikuljettaja on hakenut tälle kesälle aivan uudenlaista lähestymistapaa kauden pääkilpailuun. LBM on palkannut kotiinsa henkilökohtaisen valmentajan MM-starttia edeltäville viikoille. Toisin kuin perinteiset valmentajat, tämä kokenut piiskuri ei pyri löytämään ratkaisuja huippu-urheilijan stressaavaan arkeen. Lähinnä päinvastoin.


– Tässä on sellaista hyvää säpinää tuossa korvan juurella nyt meneillään. Joko tämä uudenlainen valmistautuminen on helvetin hyvä juttu tai sitten menee ihan reisille. Se nähdään oikeastaan vasta Laajavuoren erikoiskokeilla, Boss-Mäkine puntaroi.


Kysyttäessä kovinta haastajaa vastaus on lyhyt ja ytimekäs.


– Sibelius, Muchacho, Rulli, Tökö, Lehtonen, Darranen, Pirifella, Sawon Rasti...


(RTT)

56 katselukertaa
bottom of page