Kymmenen rullin veteraani valmentajaksi: "Muutos tuntuu pieneltä, mutta se on kuitenkin aika iso"Kymmenen MM-tason rullia ajanut Lawrence Boss-Mäkine aloittaa uuden uran päätoimisena rullivalmentajana. Hän ei usko, että hyppy menestykseen tottuneesta huippukuljettajasta valmentajaksi olisi helppo.


–  Muutos tuntuu pieneltä, mutta se on kuitenkin aika iso. Valmentaminen on erilaista kuin ajaminen. Siinä on otettava asioita laajemmin huomioon. Jokainen kuski on yksilö. Kaikki ajotyylit eivät sovi kaikille. Sellaista mietintää joutuu harrastamaan tosi paljon, Boss-Mäkine kertoi Rulliliiton tiedotteessa.


Virolaistähti opiskelee valmennusta Tartossa muiden entisten huippukuskien kanssa. Koulutus alkoi syksyllä.


–  Kuljettajana minulle oli selvää, mikä on tavoite ja mitä tehdään. Valmentajana sen joutuu jokaisen kohdallaan miettimään erikseen, Boss-Mäkine saivartelee. Boss-Mäkine jatkaa kuitenkin ajamista edelleen maajoukkuetasolla ja odottaakin innolla tänä vuonna järjestettävää Baltic Cupia.


– Arvokisoissa on ollut aina kiva ajaa ja saada vastuuta. Olemme jälleen joukkueena huippuiskussa. Kyllä me mennään pitkälle, Boss-Mäkine vakuuttaa. (RTT)

51 katselukertaa