top of page

Kokeile rullikakkaralla, miltä tuntuu voittaa tallimestaruus


Vuoden 2019 rullimestari Kuha Darranen esitteli kakkaraansa Trabantin hyvinvointiseminaarissa Pub Kierteen kabinetissa 19. helmikuuta 2020.

Jokaisen kansalaisen on syytä pyöritellä tätä Kuha Darrasen kakkaraa. Kakkara on vanerista tehty kiekko, joka on jaettu neljään osaan. Se kertoo, miltä tuntuu, kun tallimestaruus voitetaan. Kakkarassa on neljä tallia, joiden välille kakkaran nuoli voi asettua: Panhard, Lancia, Zastava ja Trabant. Darrasen mukaan nuoli voi osoittaa ainoastaan yhtä tallia kerrallaan, ja se talli johon nuoli osoittaa, on mestaritalli.

– Organisaation vetäjän, eli tallipäällikön, on pidettävä huolta siitä, että viisari on suurinpiirtein johtamansa tallin kohdilla. Silloin tallimestaruus on takataskussa, Darranen ohjeisti. Darrasen mukaan kakkaran teko alkoi siitä, että hän katseli netistä kuvia JJ Lehtosen pohkeista. – Etsin täydellistä pyöreää muotoa, ja huomasin, että JJ Lehtosen pohkeet ovat harvinaislaatuisen kehittyneet ja pyöreät. Heijastin pohkeen seinälle, panin fläpin alle ja piirsin pohkeen pyöreän muodon. Leikkasin sen ja lähdin piirtämään sitä vanerille. Siitä syntyi kakkaran pyöreys, se oli ihan hauska projekti, Darranen muistelee.


Viime kesän tulosten perusteella Darranen asemoi esimerkin omaisesti kakkaran nuolen Panhard-tallin kohdalle, joka nappasi tallimestaruuden ylivoimaisesti vuoden 2021 rullissa. Oikeat kuskit voivat Darrasen mukaan nostaa Panhardin jälleen kukoistukseen.

– Panhardille ajaessa tallin sisällä vaaditaan poikkeuksellista yhteistyöstä. Tarvitaan nopeutta, voimaa ja yhteistyön henkeä, jotta tallimestaruus uusitaan.


Darranen vakuutteli yleisölle, että Kuha-kakkaran väreistä voi tehdä tallien symboliikkaan liittyviä johtopäätöksiä. Trabantin keltainen jäsenistö purskahti tämän huomautuksen kuultuaan nauruun ja antoi raikuvat aplodit.


(RTT)61 katselukertaa
bottom of page