top of page

Italialainen oikeusistuin pitää Rullin dopingtestiä peukaloituna – WADA pyytää anteeksi!


Italialainen oikeusistuin ja WADA ovat löytäneet yhteisen sävelen.

Italian Bolzanossa sijaitseva oikeusistuin on hylännyt Jarno Rullia kohtaan nostetut syytteet ja todennut, että sen mielestä rulli-ikonin dopingnäytteitä on todennäköisesti käpälöity. Wada myöntää tiedotessaan näin tapahtuneen. Jarno Rulli myös avautui helmikuun alussa RTT:n haastattelussa doping-syytöksistä.


– Wada pahoittelee tapaa, jolla nämä Jarnon testitulokset on saatu, vuodettu julkisuuteen ja analysoitu. Fakta on se, että täysin doping-vapaata jaksoa ei ole ollut kisapäivinä, niiden välissä tai maajoukkuetehtävissä. Jarnon saama varoitus perutaan, Wada kertoo tiedottessaan.


Jarno Rulli on oikeusistuimen antamasta vapauttavasta tuomiosta silminnähden helpottunut.


– Kyllähän tämä kohu on vaikuttanut treenaamiseen. Olen joutunut selittelemään asiaa ja kaikkihan asiasta kysyvät, Rulli toteaa.


Jarno Rullin harjoittelua läheltä seuraava maajoukkuevalmentaja Coach "Machine Gun" Leinonen on kiitollinen Bolzanossa tehdyistä päätöksistä.


– Tällaiset skandaalinhakuiset käpälöinnit tuovat aina pelkoa ja epävarmuutta koko maajoukkueen tekemiseen. Jos yksi kuski rikkoo doping-sääntöjä, koko korttitalo saattaa romahtaa. Onneksi tämä oli vain uutisankka ja asia saatiin oikaistua, huippuvalmentaja pyörittää.


(RTT)

16 katselukertaa
bottom of page