Hittilajin supertähti valmiina - "Kun ajetaan, niin ajetaan!"


Maailman parhaan frisbeegolfarin Kantsua Suonissanin silmät alkavat säihkyä, kun hän esittelee häikäisevää taitoaan Laajavuoren radan viimeisellä väylällä.


– Tämä on suosikkipaikkani. Tunsin täällä viime kerralla upeita väristyksiä, kun yleisö hurrasi. Kun ajetaan, niin ajetaan, keskityn siihen täysin. En näe katsojia, mutta kuulen heidän reaktionsa, Suonissa kuvailee.


Suonissa tekee keskellä talvea epävirallisen ME-tuloksen, eikä näytä edes hikoilevan.


– Tämä on työni, mutta myös intohimoni. Haluan voittaa aina ja teen sen eteen kaikkeni. Vihaan häviämistä. Luulen, että valmistaudun kilpailuihin paremmin kuin kukaan muu, Suonissa psyykkaa.


Kaliforniassa kasvanut Suonissa lähtee nykyään ykkössuosikkina kaikkiin kilpailuihin, mutta ei ole koskaan voittanut osakilpailua kansallisella tai kansainvälisellä tasolla.


– Ajattelen aina niin, että olen altavastaaja, vaikka olenkin aina ennakkosuosikki, Suonissa täräyttää.


Rullin hall of fame -kuskilla Mike Litoriksella on selkeä näkemys Kantsua Suonissanin musertavasta ylivoimasta.


– Maailmasta löytyy sata kaveria, jotka pystyvät heittämään kiekkoja riittävän pitkälle ja tarkasti. Erot syntyvät, kun mitataan henkistä kanttia. Kantsua on maailman paras puttaaja paineessa, Litoris suitsuttaa.


Huippukuski sai vasta harjoitussession jälkeen kuulla, ettei talvikisoissa heitetä lainkaan frisbeetä. Keihäänheitto on vastaavasti tuttuun tapaan mukana.


– No mutta se on huolenaiheista kaikkein pienimpiä, takaan sen, Suonissa naurahtaa. (RTT)

26 katselukertaa