top of page

Gaalasankari revitään käsistä – turvamies seuraa ympäri maailmaa!


Keijo Sibelius odottamassa Coach "Machine Gun" Leinosta Laajavuoressa suurmäen juurella.

Rullifanit ovat intohimoista väkeä. Suomen 1980-luvun Dingo-ilmiö tai 1990-luvun Toni Niemisen ihailu ovat höyhensarjan toimintaa siihen verrattuna, miten kiihkeästi rullifanit suhtautuvat omiin sankareihinsa.


– Harvalla yksilöurheilijalla maailmassa on omat turvamiehet. Keijo Sibeliuksella ja Kuha Darrasella on. Rullisankarien fanitus on ihan käsittämätöntä, kertoo maajoukkueen päävalmentaja Coach "Machine Gun" Leinonen.


Liikkui Sibelius missä tahansa, fanit seuraavat perässä. Myös korona-aikana. Turvamies on välttämätön, jotta hallitseva mestari saisi keskittyä ydinosaamisalueeseensa.


– Kun matkustimme autolla ja pysähdyimme syömään tai kahville, Keijo jäi kulkuneuvoon ja pyysi meitä tuomaan hänelle eväät. Sama tilanne on Kuhalla. Sitä on vaikea ymmärtää, miten intohimoisesti ihmiset suhtautuvat rulliin, Machine Gun tunteilee.


Rullista on 2000-luvulla tullut maailman suosituin urheilulaji ohittaen jalkapallon. Tuoreessa tutkimuksessa 2000-luvun suosituimmaksi urheilijaksi valittiin Keijo Sibelius, jalkapalloilija Cristiano Ronaldo oli kakkonen ja Anne-Mari Korte kolmas. Keijo Sibelius ei ole koskaan aiemmin ajanut talvirullia, mutta huhujen mukaan mies on nähty harjoittelemassa mäkihyppyä Laajavuoren suurmäessä.


– "Keken" tekniikka on edistyksellinen. Hän osaa käyttää kaikkia erikoisominaisuuksiaan: kova ponnistus on oikea-aikainen ja hän pystyy pitämään lennon aikana vauhtia yllä. hänellä on hyvä nousukorkeus ja hän on vartaloltaan ideaali lajiin, Leinonen analysoi.


Mäkihypyssä henkinen kestävyys on iso asia suorituskykyisyyttä. Leinosen mielestä Sibelius on mäkimieheksi poikkeuksellisen fiksu.


– Hän puhuu puolaa, saksaa ja englantia, on hyvin kohtelias, ei möläyttele tyhmiä ja käyttäytyy yleisesti ottaen erittäin tyylikkäästi, Leinonen hekumoi.


Suurmäen ennätys on tällä hetkellä legendaarisen mäkikotkan, Ari Ratasen nimissä.


– Miksei hän rikkoisi Arin ennätystä? Se riippuu hyvin paljon hänestä itsestään. Uskon, että hänellä on motivaatiota ajaa tänä talvena, Leinonen psyykkaa. (RTT)

42 katselukertaa
bottom of page