top of page

Drunken-Walker -patsas on valmis - tällainen teos nousee Kurikkaan syksyllä


Alunperin rulli-ikoni Louise Drunken-Walkerin patsas piti julkistaa toukokuun alussa, mutta koronavirustilanteen vuoksi tilaisuus on siirretty syyskuun 26. päivälle.


Drunken-Walkerin kotikaupunki Kurikkaan nousevan veistoksen on luonut kuvanveistäjä Elmo Haarahippa. Haarahipan valmiiksi saama luomus on yhteensä neljätoista metriä korkea. Sen sisältäpäin valaistu alaosa on metsänvihreäksi maalattua ruostumatonta terästä ja yläosa hiottua pronssia.


– Louiselle metsä oli paikka, jossa hän pääsi toteuttamaan itseään ja kokeilemaan rajojaan. Metsä ja latu tekivät Drunken-Walkerista sankarin ja koulivat hänestä voimakkaan persoonan. Drunken-Walker -veistoksen yhtenä lähtökohtana on ollut valokuva Rullin MM-kisoista mestaruusvuodelta 2018, Haarahippa avaa.


Patsasprojektin varainkeruusta on vastannut Kurikan Ryhtirulli Ry.


– Veistoshanke on ollut oma pieni rullinsa kohti julkistamistilaisuutta. Kesällä 2017 jätetty kansalaisaloite on kulkenut myötätuulessa yhteistyötahojen tuella. Louisen 2018 voittama mestaruus toi sinetin aloitteelle. Patsastoimikunnan puolesta toivon, että NÄHDÄÄN syyskuussa Kurikassa, kommentoi Kurikan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anneli Kurri.


Louise Drunken-Walker ei ole antanut patsashankkeen häiritä keskittymistä tuleviin MM-kisoihin.


– Patsaiden rakentaminen on klassinen osa modernia kunnianosoituskulttuuria ja yleisesti ottaen sen melko harmiton muoto, kunhan kukaan ei jää rakennusvaiheessa sen alle. "Kun tulet New Yorkiin, sinulla on Vapaudenpatsas. Kun tulet Kurikkaan, sinulla on Louisen patsas", Drunken-Walker kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteydessä. (RTT)

37 katselukertaa
bottom of page