Drag Race on nousussa – "Hedelmiä veteraaneille!"Drag Racesta on tullut kokeneiden kuskien pieni hitti. Viihdyttävällä vauhtilajilla on syvällisempikin sanoma, kirjoittaa Rulli-lehden toimittajaharjoittelija Anniina Jäämoukku.


"Unelmien Drag Race -kuski" -realitystä on tullut pieni hitti Filippiineillä, vaikka laji on tavalliselle rullikansalle vielä tuntematon. KRK päätti testata tv:stä tuttua kohulajia joulukuussa järjestetyssä Veteran Cupissa.


– Meno Drag Racessa on viihdyttävää, koskettavaa ja paikoin aivan ällistyttävää, kommentoi takavuosien Winter Classic -legenda Jos Börstappen.


Toisin kuin joskus luullaan, Drag Racessa ei ole kyse vain kuskeista ja autoista. Se paljastuu omaksi vaativaksi taiteenlajikseen, jossa yhdistyy teatteri ja urheilu: tanssi, komiikka ja kiihdytys. Edellä mainitut syyt ovat seurauksia siihen, että KRK on hyväksymässä Drag Racen osaksi tulevan talviklassikon erikoiskoeohjelmistoa.


– Vihdoin KRK ymmärsi antaa rullin hedelmiä takaisin veteraaneille. Eihän ne voi enää odottaa automaattisesti, että kokeneet kuskit starttaisivat, sillä heillä on jo niin paljon eri vaihtoehtoja elämässään. Drag Race on kuin tomaatti pizzassa, ÖED Kierteessä, Seppo Salami konferenssihuoneessa, eli mehukas syötti mikäli tarkoituksena on kalastaa todellisia lajilegendoja takaisin starttiviivalle, Baltic Cupissa aikoinaan rookie-dinnerin syönyt Jarno Rulli runoilee.


Lajin keksijän henkilöllisyydestä käydään kiivasta keskustelua, mutta rullianalyytikkojen mukaan asiasta voi esittää korkeintaan sivistyneitä veikkauksia. Muun muassa Kuha Darrasen nimi on vilahtanut Bet Jesuksen vuotamissa asiakirjoissa.


– Tämä muistuttaa paljon Rullicoin -kryptovaluuttaskandaalia. En ole tekemisissä Rullicoinin saati Drag Racen kanssa, en tiedä niistä mitään. Keksijät keksii ja kuskit ajaa, Darranen kommentoi hänen kotinsa ulkopuolelle kerääntyneelle toimittajalaumalle uutistoimisto Reutersin mukaan.


(RTT)

30 katselukertaa