De Telegraaf uutisoi tietovuodosta - Jos Börstappen onkin joulupukki?Maastrichtilaisen uutiskioskin ympärillä käy vilske. De Telegraafin perjantainumerot viedään käsistä nopeammin, kuin kioskinpitäjän poika ehtii pyörällään polkien kantaa paikalle uusia. Lööpit laulavat vuosituhannen suosituimmaksi alankomaalaiseksi valittuun Jos Börstappeniin liitettyä uusinta kohua.


Kohu sai alkunsa Twitteristä, kun Bet Jesuksen hollantilaissyndikaatti kertoi saaneensa tietolähteeltään aukotonta todistusaineistoa kaksinkertaisesta Winter Classic -mestarista Jos Börstappenista. Tietovuodon mukaan paitsi maan kaikkien aikojen menestyksekkäin talviurheilija, Jos olisi myös toinen kaikkien tuntema talvisankari nimeltä joulupukki.


– Ensin en halunnut uskoa tätä, sitten ihan suutahdin, mutta nyt tämä tuntuu ihan itsestään selvältä ja koko hommalle voi jo nauraa, Bredestraat -kadun varrelta koiraansa ulkoiluttamasta tavattu Jari De Jong virnistää.


Erityisesti hollantilaislapset olivat alkuun kovin hämmentyneitä, mutta iltapäivään mennessä monet Jos Börstappeninin fanipaitaan pukeutuneet tuhannet nuoret on nähty Maastrichitin kaduilla tonttulakit päissään.


– Päissään? En kai sentään. Korkeintaan yhden totin otin, kun seurasin pajalla tonttujen... eikun siis mekaanikkojen touhuja, Rovaniemen tuntumasta puhelimitse tavoitettu Börstappen kommentoi ennen kuuluvuuden katkeamista.


– Ihan selvä hommahan tämä on jos vähän miettii. Joulupukkia ei näy kesällä ja jos kesän Neste Rullin tulostaulua katsoo, niin ei sielläkään näy Börstappenia. Talvella taas joulupukki liitää joka kotiin ennätysajassa ja Winter Classicin erikoskokeilla lentää Jos, Jari De Jong sanoo haudanvakavana ja iskee silmää.


(RTT)

4 katselukertaa