top of page

Amatöörikuskien määrä on räjähtänyt alkukesästä – ”Tuntuu ikävältä sanoa, että nyt ei enää mahdu”

Kesäkuussa ensirekisteröitiin ennätykselliset 457 uutta amatöörikuljettajaa Rullin viralliseen lajiliittoon RVLL:ään. Määrä on lähes 100 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna.KRK:n toiminnanjohtaja Tiia-Maria Tuutikan mukaan kotimaan rulli kiinnostaa amatöörikuskeja nyt entistä enemmän. Tuutikka uskoo, että koronaepidemian aiheuttamat matkustusrajoitukset ovat vaikuttaneet harrastuksen suosioon.


– Korona on saattanut olla monelle viimeinen silaus, kun tätä harrastusta on mietitty pitkään.


Toiminnanjohtaja iloitsee etenkin nuorten kuljettajien lukumäärän kasvusta.


– Tämä laji on hyvin leimallisesti kokeneempien ihmisten hommaa. Nyt kisa-alueilla ollaan nähty erityisen paljon uusia tulevaisuuden tähtikuskeja. Neste Rullin viralliselle kisa-alueelle on kerääntynyt tulokaskuljettajia alkukesästä jonoksi asti. Niitä on jouduttu jopa käännyttämään porteilla, kun alue on ollut täynnä.


– Tuntuu ikävältä sanoa, että nyt ei enää mahdu. Alkukesästä on ollut enemmän väkeä kuin koskaan, hän toteaa.


Viimeisimmän tiedon mukaan tämän vuoden MM-kilpailuihin avataan ainoastaan kaksi paikkaa tulokaskuljettajille. Tämä on herättänyt lajin fanien keskuudessa suurta närää ympäri maailman.


– Voi olla tilanteita, joissa on olemassa erityiset perusteet sarjan sulkemiselle, mutta jos tällaisia perusteita ei ole, suljettu sarja on lähtökohtaisesti laiton. Tällä kertaa nämä perusteet ovat kuitenkin olemassa. Kahta enempää ei voi ottaa, korkeintaan neljä. Tuutikka jyrähtää. (RTT)

32 katselukertaa
bottom of page