Ajokieltoon määrätty kuski ajeli passi kaulassa – mutta syyllistyikö hän rikkeeseen?22-vuotias Jarbablo joutui jälleen rullikäräjille, kun kuski hurjasteli ilman ajo-oikeutta Laajavuoren suurmäessä. Tapaus todettiin hyvin pulmalliseksi, koska startti tapahtui kuukausi ennen kisojen alkamista.


RTT:n saamien tietojen mukaan Jarbablolla ei ollut ajolupaa, sillä hänet oli vuoden 2019 talvella määrätty viideksi vuodeksi ajokieltoon. Rullioikeuskomitea (ROK) sai päätettäväkseen visaisen asian: oliko mies rikkonut ajokieltoa?


Syytetty myönsi lehdistötilaisuudessa ajaneensa ilman virallista ajolupaa. Hänen perustelunsa oli, ettei ollut tietoinen ajokiellosta eikä myöskään Winter Classic -tapahtuman ajankohdasta. Kolumbialainen ihmetteli tosin, miksei ensimmäisellä erikoiskokeella näkynyt muita kuskeja.


– Kuten olen sanonut, minun olisi pitänyt pystyä käyttämään tilanteessa parempaa harkintaa ja varmuuden vuoksi varmistaa asia vielä toiseen kertaan, että milloin ajetaan ja missä. Näin en tehnyt ja siitä olen pahoillani, legendakuski sanoo vilpittömästi.


Jopa hänen pahimmat kilpakumppaninsa yrittivät kertoa tekstiviestein talviklassikon tarkemmasta ajankohdasta, mutta viesti ei koskaan tavoittanut kolumbialaista.


– Kyllä minulla usein useampiakin puhelimia mukana, mutta kun esimerkiksi ajan ylikovaa, niin yksikään puhelin ei ole mukana, Jarbablo avaa.


Jarbablo manageri El Roberto Muchacho oli tarkistanut rulli.fi -sivustolta kisojen alkamispäivämäärän ja puolusti asiakastaan.


– Ei tämä tietenkään näytä kovin hyvältä, että tämän tason kuski sekoilee päivämäärissä tällä tavalla. Painottaisin kuitenkin, että tämähän on hieno asia, että kuskin motivaatio ajaa on niin korkea, että hän kaasuttelee kuukauden etuajassa, eikä niin, että painetaan talla pohjassa vielä kuukausi kisojen jälkeen ja eksytään kisakylän houkutteleviin pyörteisiin, Muchacho laukoo.


(RTT)

36 katselukertaa